Челси напердаши Стауя, Иван Иванов и Базел повалени от Шалке 02.10 | 00:18

Българският национал изигра пълни 90 минути за швейцарския шампион

От Даниел Любомиров

Челси се отърси от напрежението и спечели с 4:0 гостуването си на Стяуа (Букурещ) в един от 4-те сблъсъци между бивши европейски шампиони във вторник вечер в Шампионската лига.

Видео от головете и любопитни факти за мача можете да видите в Sporta.bg

"Сините" (играещи с резервните си бели екипи) нямаха никакво право на грешка след изненадващата загуба с 1:2 от Базел на Иван Иванов в първия кръг на Група Е, като все пак спазиха тенденцията никога да не допускат две поредни поражения в груповата фаза на ШЛ.

Рамиреш откри резултата в полза на гостите в 20-ата минута, а второто попадение за Челси дойде след автогол на Даниел Георгиевски в 44-ата минута. Отново Рамиреш направи 3:0 в 55-ата минута с 6-ия си кариерен гол в турнира и втори през новата кампания (бразилецът се разписа веднъж и в Купата на лигата).

Крайното 4:0 оформи Франк Лампард в 90-ата минута на срещата с втория си гол за сезона, след като тима едно попадение и в първенството на Англия.

Българският национал Иван Иванов и неговият Базел не можаха да продължат инерцията от сензационната победа с 2:1 над Челси на "Стамфорд Бридж" и допуснаха поражение с 0:1 от Шалке в първия си домакински мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Единственото попадение падна в 54-ата минута и бе дело на 20-годишния суперталант на "кралскосините" Юлиан Дракслер, който с фамозен изстрел от около 25 метра не остави никакви шансове на вратаря Ян Зомер.

Видео с гола и повече подробности за мача можете да видите в Sporta.bg

Така Шалке събра 6 точки и оглави еднолично класирането в Група Е, докато Базел остава с 3 и дели втората позиция с Челси. Лондончани разпиляха с 4:0 Стяуа в Букурещ и се отърсиха от напрежението.

Пълното класиране в груповата фаза на Шампионската лига можете да видите в Sporta.bg

За първи път в историята си "кралскосините" печелят първите си два мача от групите на най-престижния клубен турнир.

Водещи

Най-четени