Челси осъществи първия мегатрансфер това лято 13.05 | 12:57

Лондончани са договорили тарана на Атлетико (Мадрид) Диего Коща

От iNews.bg

Първият голям летен трансфер може да се счита за факт, след като в Англия излезе информация, че Челси и Атлетико (Мадрид) са постигнали договорка за нападателя Диего Коща.

Бразилецът с испански паспорт отдавна е в полезрението на "сините" от Лондон и техния мениджър Жозе Моуриньо. Сега двете страни най-накрая са се разбрали за трансфера, който ще бъде на стойност от 32 милиона английски лири, информира Sky Sports, като се позовава на свои източници.

Остава да бъдат уточнени единствени някои детайли около трансфера и личните условия на играча. Според Sky Sports 25-годишният футболист може да акостира на "Стамфорд Бридж" още преди началото на Мондиал 2014 в Бразилия през лятото.

Очаква се сделката да бъде обявена официално в началото на юни след края на първенствата в Европа и финала на Шампионската лига, който е на 24 май.

Коща и Атлетико (Мадрид) се борят за отличията и на двата фронта. "Дюшекчиите" имат решаващ мач за титлата в Испания с Барселона, а в Шампионската лига излизат срещу градския си съперник Реал Мадрид.

Водещи

Най-четени