Челси отново безкомпромисен в Премиършип 25.08 | 22:46

"Сините" подчиниха традиционно коравия Нюкасъл

От Божидар Азманов

Челси постигна трета поредна победа в Англия и оглави таблицата на Премиършип.

Тази вечер "сините" от Лондон се наложиха с 2:0 над Нюкасъл и след три кръга от началото на шампионата са с пълен актив от точки.

И двете попадения паднаха преди почивката. В 22-та минута Еден Азар се разписа от дузпа, а в продължението на първата част Фернандо Торес оформи крайния резултат.

Така Нюкасъл записа първо поражение през новия сезон и остава с актив от три точки, след като в миналия кръг победи Тотнъм с 2:1

За Челси в отсъствие на Франк Лампард в центъра на защитата започнаха Давид Луис и Гари Кейхил, а предни позиции действаха Фернандо Торес, Еден Азар и Хуан Мата. Франк Лампард, Рамиреш и Оскар бяха оставени на резрвната скамейка, а новите попълнения Сесар Аспиликуаета и Виктор Моузес не попаднаха в групата.

Челси бе по-добрият тим и през първата, когато изкова успеха, а в неговата основа стояха новото попълнение Еден Азар, който вкара гол и подаде на Фернандо Торес за втория.

В 21-та минута лондончани получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение на Върнан Анита срещу Фернандо Торес. Зад топката застана белгийският национал и след хладнокръвно изпълнение изведе тимът си напред.

В добавеното време Фернандо Торес вкара изключително красиво попадение, след като получи топката с пета от Азар и с удар от границата на наказателното поле прониза Тим Крул за 2:0.

През втората част Нюкасъл направи опит да се върне в мача, докато Челси предпочете да играе по-спокойно и сигурно в задни позиции.

Хатем Бен Арфа, Папис Демба Сисе и Демба Ба имаха шанса да вкарат поне гол за "свраките", но не успяха да преодолеят Чех и трите точки отидоха в актива на "сините".

Следващата седмица футболистите на Роберто Ди Матео излизат в мач за Суперкупата на Европа срещу Атлетико Мадрид.

Водещи