Челси привлече английски национал 16.01 | 15:50

Централният бранител Гари Кейхил подписа договор с лондонския клуб, като в касата на Болтън ще влязат около 7 милиона паунда

От Константин Симидчийски

Сагата около трансфера на Гари Кейхил в Челси най-сетне приключи, след като днес английският национал финализира своето преминаване на "Стамфорд Бридж" от тима на Болтън Уондърърс.

Сделката на няколко пъти бе забавяна, най-вече поради финансови разминавания по оста Челси - Кейхил. В крайна сметка централният бранител прие предложението на "сините", като днес официално подписа и своя контракт с лондонския клуб.

Сумата по трансфера не бе обявена официално, но се предполага, че в касата на "тротърс" ще влязат около 7 милиона паунда. В събота Кейхил премина медицински тестове в английската столица, а часове по-късно изгледа на живо домакинството на Челси на Съндърланд.

"Челси е голям клуб, който се бори за трофеи през всеки един сезон. За мен това е сериозна възможност. Няма как да отхвърлиш подобни шансове", коментира Кейхил пред официалния уебсайт на "сините".

Гари Кейхил получи фланелка с №24, като има право да участва и в мачовете за ФА Къп, след като не взе участие в срещата на Болтън от третия кръг на турнира. Официалният сайт на Челси припомня, че Гари Кейхил направи дебюта си за националния отбор срещу България през месец септември 2010, а в София отбеляза и първия си гол с екипа на "трите лъва".

Водещи

Най-четени