Челси сбърка по пътя към титлата 15.03 | 21:42

Лондончани надиграни в Бирмингам

От Иво Вецев

Астън Вила без Александър Тонев в състава си поднесе най-голямата изненада през този уикенд в Премиършип, след като "виланите" надиграха с 1:0 отбора на Челси и върнаха с пълна сила интригата в челото на класирането.

Челси доминираше в двубоя, но положенията пред вратата на Брад Гузан бяха малко, а в 41' гол на Матич беше отменен заради игра с ръка на сръбския халф. Бентеке пък пропиля най-добрата възможност за домакините през първата част.

Решаващият момент в двубоя дойде в 68', когато Вилиан извърши нелеп фаул в средата на терена срещу Фабиан Делф и си изкара втори жълт картон - Челси остана с 10 души на терена. Така се стигна до 81', в която Делф триково засече центриране на Олбрайтън и реализира красив гол за 1:0.

Пред Челси не се откри възможност да изравни, а Делф можеше да отбележи и още едно попадение, но Кейхил отклони удар на Делф, а топката кацна на гредата.

В края на двубоя Рамиреш настъпи грубо противников футболист и бе изгонен с директен червен картон, а Жозе Моуриньо бе пратен на трибуните заради протестите си.

Въпреки загубата Челси все още е №1 в класирането с 66 точки, но само с 6 пред Манчестър Сити, който е с 3 мача по-малко от лондончани. Астън Вила е с 34 точки на 10-о място в подреждането.

Водещи

Най-четени