Челси се изложи срещу слабак 04.05 | 20:14

"Сините" се отдалечават от първото място

От Даниел Любомиров

Челси изпусна възможността да се изравни по брой точки с лидерите Манчестър Сити и Ливърпул, след като изненадващо завърши наравно 0:0 с 18-ия в класирането Норич. Равенството на стадион "Стамфорд Бридж" маркира трето поредно домакинство без успех за "сините" от Лондон, ако броим поражението с 1:3 от Атлетико (Мадрид) в полуфиналния реванш от Шампионската лига.

Нулевото реми е самоубийствено и за двата тима, защото Челси има 78 точки и изпусна да се изравни с Манчестър Сити и Ливърпул, които са първи и втори с по 80. Норич пък остава 18-ти и вече е с 32 пункта – 3 по-малко от първия отбор над чертата на изпадащите Съндърланд.

"Черните котки" вчера изненадващо победиха с 1:0 като гост Манчестър Юнайтед, а на 19-ти април превзеха и "Стамфорд Бридж" с 2:1, като нанесоха първо домакинско поражение в първенството в кариерата на Жозе Моуриньо.

Така Челси се отдалечава от битката за титлата в Англия и вероятно ще приключи сезона без спечелен трофей, тъй като и без днешното реми евентуално шампионско злато минаваше през грешни стъпки на Сити и Ливърпул.

Водещи

Най-четени