Челси се съгласи да продаде Хуан Мата 23.01 | 09:48

Манчестър Юнайтед отправи оферта от 37 милиона паунда

От Краси Киров

Най-големият трансфер по време на януарския трансферен прозорец може да се случи днес.

Според английската преса ръководството на Челси е приело офертата на Манчестър Юнайтед за трансфера на Хуан Мата на стойност от 37 милиона паунда.

Според авторитетното издание "Би Би Си" се очаква днес Хуан Мата да премине медицински прегледи и да подпише договор за 4,5 години.

Испанецът се е появил за малко вчера в тренировъчната база на Челси само, за да си вземе довиждане със своите съотборници.

Ръководството на Манчестър Юнайтед обаче продължава да отрича за трансфера. Вчера "червените дяволи" отпаднаха от полуфиналите за Купата на Лигата от тима на Съндърланд. Още преди двубоя всички журналисти бяха предупредени, че мениджъра Дейвид Мойс няма да отговаря на въпроси за Хуан Мата.

След отпадането на Юнайтед обаче кризата в клуба се задълбочава след като "червените дяволи" заемат 7-мо място в класирането на 14 точки от лидера Арсенал. Купата на Лигата пък бе един от шансовете на Юнайтед за трофей този сезон.

Ако сделката за Хуан Мата стане факт днес, то испанецът ще подобри рекорда на Димитър Бербатов за най-скъп трансфер на Манчестър Юнайтед.

Водещи

Най-четени