Черно море уволни Адалберт Зафиров, Гонзо фаворит за поста 17.12 | 12:08

Клубът от морето освободи седем футболисти и треньора

От Краси Киров

Бившият футболист и треньор на Левски Георги Иванов-Гонзо може да стане треньор на Черно море. Това признаха от клуба, след като по-рано днес бяха освободени треньорът Адалберт Зафиров заедно с още седем футболисти.

Собствениците на клуба от морето са предприели тази стъпка заради слабото представяне през есента.

Името на Георги Иванов за треньор на Черно море се спрягаше още преди седмицa. Тогава отборът на Черно море загуби от Ботев (Враца) с 0:1, което може би се оказа решаващо за уволнението на Адалберт Зафиров.

Георги Иванов е без работа от пролетта, когато напусна Левски. Гонзо беше треньор за малко повече от 24 часа на Локо (Пловдив), но не се разбра с президента на клуба Веселин Марешки и напусна.

Адалберт Зафиров пое ЦСКА в края на септември месец, след уволнението на Стефан Генов. Ситуацията в Черно море обаче не се подобри значително. Моряците изпитваха огромни затруднения при своите гостувания като нямат спечелена победа като гост от началото на сезона.

В момента Черно море заема 10-то място с актив от 16 точки и е само на 4 точки над зоната на изпадащите.

Днес ръководството на Черно море се рездели освен с Адалберт Зафиров и със седем свои играчи, а като причина за чистката от "Тича изтъкват слабите резултати на отбора през есенния полусезон в А група.

Освободените играчи са Дончо Атанасов, Ивелин Янев, Мартин Дечев, Стамен Ангелов, Християн Попов и вратарите Петър Денчев и Пламен Колев.

Останалите футболисти бяха пуснати във ваканция до 10 януари.

Водещи

Най-четени