Черноморец излъга Берое в Стара Загора 17.10 | 20:03

Феновете изпратиха треньора на домакините с викове "оставка"

От Иво Вецев

Черноморец записа третата си победа в първенството, след като в изтеглен мач от 9-ия кръг на Виктория ФП "акулите" спечелиха гостуването си на Берое с 0:1, като попадението отбеляза Веселин Пенев със страхотен удар от 25 метра още в началните секунди на срещата.

Така възпитаниците на Димитър Димитров-Херо успяха да се изкачат до 7-ата позиция с 12 точки след 3 победи, 3 равенства и 3 загуби.

Положението в Стара Загора пък е доста по-тежко, след като играта на отбора не върви, а феновете изпратиха със скандирания "оставка" треньора Ивко Ганчев. "Зелените" имат 10 точки и цели 5 загуби.

Още след изпълнението на център в полза на Черноморец се стигна до гол, след като топката стигна до Тодор Паланков, който с фантастичен удар от 25 метра препарира Акалски и даде аванс на "акулите" - 0:1 още в началните секунди на срещата.

В следващите минути домакините бяха изпаднали в нокдаун, но от това не успяха да се възползват Утара и Христов, които се откриха на отлични позиции, но нито един от двамата не успя да уцели вратата.

Постепенно Берое заигра по-добре и благодарение на добрите изяви на Каядо по дясното крило можеше да стигне до гол, но Педро и Елиаш се оказаха твърде немощни пред съперниковата врата. При няколко остри центрирания и Колев се намеси много добре. Най-доброто положение за "зелените" дойде в 21-ата минута, когато след невероятно разбъркване Енчев пропусна целта от близо.

В 30-ата минута пък Каядо можеше да изненада неприятно Стоян Колев, след като шутира от 30 метра, но вратарят внимаваше и успя да избие в корнер. До края на полувремето с пропуски се отчетоха отново Каядо и Еуженио.

В началото на втората част се откриха чудесни положения пред Горанов, който обаче на два пъти стреля слабо от малък ъгъл, вместо да подаде на съотборник в добра позиция. Това доведе и до неговата смяна в 60-ата минута, като на терена се появи Хълк.

Именно пред крилото се откри чудесна възможност в 75-ата минута, когато той си проби път до наказателното поле, но Стоян Колев с поредната си добра изява запаси резултата непроменен.

В края на срещата домакините се опитаха да стигнат до победата, но Черноморец бе по-близо до гол, след като грешка на Акалски не беше наказана от Христов, а перфектен пробив на Балтанов завърши с пас към непокрития Христов, който отново беше изключително неточен в завършващата фаза.

Водещи

Най-четени