Черноморец изпревари ЦСКА след победа над Локо (София) 17.11 | 17:03

Ботев (Вр) и Ботев (Пд) не успяха да си отбележат гол

От Краси Киров

Отборът на Черноморец нанесе тежка загуба като гост на тима на Локомотив (София). Бургазлии спечелиха с класическото 3:0 на стадион "Славия" и затвърдиха добрата си форма.

Това бе шеста поредна победа за Черноморец и по този начин възпитаниците на Димитър Димитров излязоха на 4-то място в класирането с актив от 24 точки. На пето място остава тима на ЦСКА, който има мач с Берое утре от 14:30 на стадион "Васил Левски".

Два гола за победата отбеляза Венцислав Христов (33', 47') , а един гол добави Уатара (68'). Голяма вина за загубата на "железничарите" има Костадин Велков, който бе изгонен за втори жълт картон в 43-та минута.

Отборът на Ботев (Вр) продължава да се представя успешно срещу отборите с амбиции за Европа, след като днес воденият от Тони Здравков състав изкова равенство 0:0 с гостуващия Ботев (Пд) на ст. "Христо Ботев" във Враца.

Така скоро, след като завърши наравно с шампиона Лудогорец и победи Славия, Ботев (Вр) продължава да трупа ценни точки срещу силни съперници. Ботев (Пд) пък направи грешна стъпка по пътя си към европейските турнири, макар и запазвайки третото място с актив от 25 точки до момента.

Във Велико Търново отборът на Етър успя да стигне до равенството 1:1 с тима на Славия. Владислав Златинов изведе "белите" напред" в 21-та минута, но Дормушали Саидходжа изравни в 71-та минута.

В последната среща от днес Локо (Пловдив) записа минимална победа над тима на Черно море. Точен за "смърфовете" бе Георги Стефанов още в 15-та минута.

Утре са останалите мачове от кръга:

14:30 часа:

ЦСКА – Берое

Миньор Пк – Монтана

16:30

Литекс – Пирин ГД

Лудогорец – Левски

Водещи

Най-четени