Четири отбора се класираха напред в Лига Европа 07.11 | 00:28

Това са Динамо (Москва), Фиорентина, Залцбург и Легия Варшава

От iNews

Отборите на Динамо (Москва), Фиорентина, Залцбург и Легия Варшава се класираха за следващата фаза на турнира Лига Европа.

Точно четири отбора станаха ясни за 1/16 финалите в Лига Европа след изиграването на срещите от 4-ия кръг на турнира.

Българското участие тази вечер бе сведено до минимум като Станислав Манолев не бе включен в групата на Динамо (М), а Александър Тонев остана на резервната скамейка за Селтик.

Въпреки това обаче руския тим без Манолев постигна минимална победа на Ещорил и това беше достатъчно отбора да си подпечата класиране напред.

Другият сигурен участник напред е Залцбург, който впечатли с разгром над Динамо (Загреб) като гост. Номер 1 в мача се превърна голмайстора Джонатан Сориано, който заби хеттрик за австрийците, а Кевин Крампл и Масимо Бруно добавиха по още едно попадение. За хърватите почетния гол отбеляза Анджело Енрикес.

Легия Варшава продължава със своята четвърта поредна победа в група L и по този начин поляците ще играят и напролет в Лига Европа. Футболистите на Легия се справиха с тима на Металист Харков. Васил Кобин откри с невероятен гол от задна ножица в 22-та минута преди Марек Сагановски и Ондрей Дуда да направят пълен обрат.

Фиорентина се добра трудно до равенството 1:1 с тима на ПАОК, въпреки че имаше превъзходство през целия двубой. Италианците обаче получиха гол в 81-та минута дело на Мартен Маартенс, но две минути преди края Мануел Паскула донесе точката на домакините.

Водещи