Чехите ще опитат да ни зачеркнат от пътя си към Мондиала 14.10 | 11:50

Михал Билек смята, че при успех над България, ще може да не слага повече "лъвовете" в сметките си

От Даниел Любомиров

Чешкият национален отбор ще се опита да прекърши крилете на Българите, които са се устремили към класиране за Световното първенство през 2014-та година, сподели самият треньор на тима Михал Билек.

Според него евентуален успех на домакините в мача във вторник не само ще им даде мечтания старт на кампанията към Мондиала, но и ще елиминира България като пряк противник за второто място.

Ако в действителност Чехия спечели, ще събере 2 точки повече от "лъвовете" и ще има мач по-малко от тях.

"Наша победа във вторник ще затрудни максимално българите в борбата за класиране на световното първенство. Ако спечелим ние, това ще означава, че те в последствие ще трябва да победят в Италия, Армения и Дания, което ще бъде много трудно", смята Билек.

"Българите идват за този мач с ясната идея, че това е един от последните им шансове да се върнат в играта. Те знаят, че евентуална загуба ще усложни значително задачата им. Въпреки това, аз не очаквам те да се хвърлят в атаки", допълни той. Билек не скри задоволството си от равенството 1:1 на България и Дания в петък на Националния стадион "Васил Левски".

"Винаги е добре, когато съперниците завършват наравно, защото и двата отбора губят точки. Този резултат беше идеален за нас", каза той. Наставникът на Чехия е доволен от развитието на резултатите в квалификационната група досега.

"Взехме важна точка в Дания, а след това записахме задължителната победа над Малта. Ако бием и България, нещата ще станат наистина идеални", каза Билек.

Лидер в група "Б" след третия кръг е Италия със 7 точки, пред България с 5 точки, Челия с 4 точки и мач по-малко, Армения с 3 точки, Дания с 2 точки и мач по-малко и Малта без спечелена точка.

Водещи

Най-четени