Чикаго аут от плейофите, Лейкърс ще играе решаващ седми двубой 11.05 | 11:25

"Биковете" напуснаха борбата, след като №8 от редовния сезон Филаделфия победи с 4-2 в първия кръг на плейофите. Успехът праща Сиксърс на полуфинал в Източната конференция срещу Бостън Селтикс

От Иво Вецев

Изненадата в първия кръг на плейофите е факт. №8 в редовния сез,ще в мач №1 и това беше сериозен удар за селекцията на Тибодоу. Освен това Йоаким Ноа пропусна три поредни двубоя, което съвсем отказа Чикаго от битката.

Филаделфия пък изигра наистина силен първи кръг от плейофите. Защитата им беше на много високо равнище, като изключим мач №1, а добрата комуникация и тактическа постройка в нападение гарантираха успеха на Сиксърс над осакатения състав на Чикаго.

Двубой №6 протече изключително драматично, като дори за един момент нямаше отбор, който да поведе с по-сериозна разлика. Все пак Булс играха силно в края на третата четвърт и дръпнаха с 5 точки в резултата, но това не се оказа достатъчно.

Все пак Чикаго имаше своя шанс за победа, като 25 секунди преди края баскетболистите от "ветровития град" водеха с три точки на своя съперник благодарение на забивка на Ашик. Центърът обаче се оказа големият грешник за "биковете". В атаката след коша Фили търсеше изстрел от тройката, но не успя и Фед Йънг проби и вкара - 77:78. Си Джей Уотсън изнесе чудесно топката и подаде към Ашик, който бе фаулиран 7 секунди преди края. Той застана на линията за наказателни хвърляния, но изпусна и двата. Игуадала овладя борбата, проби през цялото игрище и те фаулиран 2.2 секунди преди края. Въпреки че не е най-точният стрелец, той вкара и двата фаула, а отчаяната стрелба на Уотсън от собственото поле не пожела да влезе - Филаделфия празнува първият си полуфинал на Изток след 9 годишно отсъствие.

Освен това Сиксърс се превърнаха в едва 5-ия отбор, финиширал под №8, който отстранява поставения под №1.

Големият проблем в този мач дойде от Карлос Буузър. Крилото на Чикаго трябваше да бъде лидер на своя отбор в отсъствието на Дерик Роус (затова и беше взет от треньора Тибодоу), но отбеляза едва 3 точки в целия двубой, пропускайки 10 стрелби. Кайл Корвър, който е сред най-добрите стрелци в отбора на Чикаго, както и Джон Лукс III, не получиха шанс да покажат своите умения и записаха общо едва 14 минути. Чикаго пък отбеляза едва 2 тройки от 13 опита.

Андре Игуадала записа най-добрия си мач в серията, реализирайки 20 точи. Той добави и 7 асистенции, а Холидей и Уилямс добавиха по 14 точки. Иънг се отчете с 8, но той реализира решителни 5 точки в самия край на двубоя.

За Чикаго Луал Денг игра на ниво и направи дабъл-дабъл с 19 точки и 17 борби, а също толкова точки имаше Рип Хамилтън. Останалите обаче разочароваха.

Филаделфия пък ще се изправи срещу №5 от редовния сезон Бостън Селтикс. Келтите победиха у дома Атланта Хоукс с 83:80 и отстраниха "ястребите" след 4-2 в серията.

И в този мач не липсваше драма, като Гарнет изпусна много важен кош 43 секунди преди края. 13 секунди по-късно се поправи, давайки точка аванс за своите - 80:79. След това Рей Алън отбеляза един от двата си фаула и разликата стана 2 точки. Хорфорд беше фаулиран от Дениълс, но за жалост на "ястребите" той изпусна първата си стрелба и лиши своите поне от продължения. Пол Пиърс реализира 2 точки от линията за наказателни удари за 83:80 и Бостън продължава напред.

Кевин Гарнет записа страхотен двубой и финишира с 28 точки (най-доброто му постижение през сезона) и 14 борби.

Лейкърс пък ще играят решаващ мач №7 срещу Денвър, след като рано тази сутрин загубиха в шестата среща между двата отбора с категоричното 96:113.

Коби Брайънт изпусна сутрешната тренировка на своя тим, заради стомашен вирус, който му попречи да се включи на 100% в срещата, тъй като беше дехидратиран. Той не изглеждаше добре на терена, но въпреки това той беше неудържим и завърши с 31 точки. Останалите "езерняци" обаче играха под възможностите си.

"Златните буци" пък се представиха на страхотно, а в нападение Лейкърс не успя да спре бързите комбинации и пробиви на Денвър и най-вече на Тай Лоусън, който финишира с 32 точки.

Андрю Байнъм и Пау Гасол, които заедно с Коби са най-резултатните играчи на Майк Брайн, разочароваха, като центърът отбеляза 11 точки, а испанското крило едва 3 точки. Единствено Сешънс се включи успешно с 14 точки, а Хил добави 8 от пейката.

Освен Лоусън, в края на двубоя се включи Кори Бруър, който завърши с 18 точки, а Фарийд добави 15. Решаващият мач е в неделя рано сутринта.

Водещи

Най-четени