Чикаго спря победната серия на Ню Йорк 12.04 | 10:34

"Биковете" сложиха край на серията от 13 поредни победи на Никс след успех със 118:111

От Мариян Найденов

Отборът на Чикаго Булс спря победната ход на Ню Йорк Никс, след като се наложи със 118:111 след продължение в мач от редовния сезон в НБА.

Така "биковете" сложиха край на серията от 13 поредни победи на Никс. Чикаго бе и отборът, който прекъсна серията от 27 поредни победи на шампиона Маями Хийт, която беше втората най-дълга в Лигата. Серията от 13 успеха поред пък беше най-дългата за Ню Йорк в последните две десетилетия.

Най-полезен за Чикаго бе Нейт Робинсън, който вкара рекордните за сезона 35 точки. Джими Бътлър добави 22 точки за Булс, а Луол Денг се отчете с 16 точки за победата. За гостите от Ню Йорк най-резултатен бе звездата им Кармело Антъни с 36 точки.

След този успех "биковете" заемат второ място в Централната дивизия на НБА, докато Никс е лидер в Атлантическата.

В другата среща от НБА, играна тази нощ, Оклахома Сити Тъндър се поздрави с победа с 116:97 като гост на Голдън Стейт Уориърс.

Над всички за Тъндър бе Кевин Дюрант, който бе много близо до трипъл-дабъл, след 31 точки, 10 борби и 8 асистенции. Резервата Кевин Мартин добави 23 точки за победителите, а Ръсел Уестбрук допринесе с 18 точки. За домакините от Голдън Стейт Стивън Къри отбеляза 22 точки, а Джарет Джак добави 19.

С този успех "гръмотевиците" се завърнаха на първото място в Западната конференция, а Уориърс заемат втора позиция в Тихоокеанската дивизия.

Водещи

Най-четени