Чили детронира шампиона на Копа Америка в скандален мач 25.06 | 11:27

Единсон Кавани бе изгонен след безкрайно грозна провокация

От Даниел Любомиров

Домакинът на Копа Америка Чили детронира шампиона от последното издание Уругвай с победа 1:0 в драматичен и изпълнен с всякакъв вид емоции първи четвъртфинален сблъсък от турнира.

Единственото попадение реализира Маурисио Исла в 81-ата минута в момент, когато домакините имаха числено предимство на терена след изгонването на голямата звезда в състава на Уругвай Единсон Кавани.

Кавани изпусна нервите си по глупав начин в 63-ата минута и след като първо бе получил жълт картон за оспорване на съдийско решение, удари шамар на Гонсало Хара от отбора на съперника (след като бе провокиран грозно) и съответно трябваше преждевременнно да напусне игра.

Видео и подробности за скандалния случай с участието на Хара и Кавани вижте в Sporta.bg

Уругвай завърши срещата с деветима души на терена заради изгонването и на Хорхе Фусиле в 88-ата минута за грубо нарушение срещу Алексис Санчес, което доведе и до сериозни физически сблъсъци на терена между футболисти от скамейката на урусите и съдиите.

Така за първи път от 1999 година Чили се класира на полуфинал на Копа Америка и продължава да мечтае за първа титла в турнира в историята си. Това е единственият отбор от "оригиналните четири", който все още не е триумфирал в Копа Америка, а заедно с Бразилия, Аржентина и Уругвай е участвал в първото издание на надпреварата през далечната 1916-та.

Урусите пък за първи път губят в редовното време четвъртфинален двубой от Копа Америка в сегашния формат на турнира, след като преди имаха четири успеха и три равенства. Единсон Кавани и Карлос Андрес Санчес с далечни удари бяха най-близо до гола в полза на Уругвай, но като цяло домакините имаха повече положения и заслужено стигнаха до крайния успех, макар численото им предимство значително да наклони везните в тяхна полза.

Видео с разширен репортаж от мача вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени