Чили надигра Австралия и чака Испания 14.06 | 03:10

Алексис Санчес и компания наказаха "кенгурутата" с 3:1

От Краси Киров

Чили победи отбора на Австралия с 3:1 в среща от група B на Световното първенство по футбол в Бразилия.

Чили започнаха срещата с много агресия в половината на съперника. Това доведе до няколко грешки в отбрана за "кенгурутата", а най-добрият играч на "Ла Роха" Алексис Санчес успя да отбележи в 12-та минута.

Футболистът на Барселона се възползва от объркване в защитата на Австралия и откри резултата. Само две минути по-късно Алексис задържа топката в половината на съперника и намери непокрития Валдивия се освободи, който с мощен удар от границата на наказателното поле матира вратаря за 2:0.

Натискът на Чили в тези минути бе осезаем и те можеха да решат мача. Австралийците продължаваха да губят лесно топката, а Артуро Видал пробва удар от далеч.

Постепенно отбора на Австралия се събуди. В 35-та минута Франич центрира на главата на Кейхил, който с глава се разписа за 1:2 и върна интригата в мача. Последваха много добри атаки на "кенгурутата".

Кейхил можеше да стане герой, но вратаря Браво изби топката. Австралийците станаха по-агресивни в началото на второто полувреме. Кейхил се пребори със защитник и прати топката във вратата, но попадението бе отменено заради засада. Последва силен удар с глава на Марк Брешано избит отново от вратаря Клаудио Браво.

След тези пропуски изглежда силите на "кенгурутата" не стигнаха. Алексис Санчес бе близо до нов гол, но Уилкинсън изби топката от голлинията. В края Чили отново взе инициативата в мача, стигна до трети гол дело на Жан Босежур, който с хубав удар от границата на наказателното поле оформи крайното 3:1.

С тази победа Чили има три точки, колкото и Холандия, но заема второто място заради по-лошата си голова разлика. Следващият двубой на "Ла Роха" е именно срещу световния шампион.

Вижте пълна програма на Мондиал 2014 в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени