Чили оглави група С на Копа Америка 05.07 | 08:51

Възпитаниците на Клаудио Борги достигнаха до пълен обрат срещу Мексико, докато фаворитът Уругвай се препъна с Перу

От Константин Симидчийски

Отборът на Чили записа победа в първия си мач от тазгодишното издание на Копа Америка, докато полуфиналистът на последното Световно първенство Уругвай не успя да подчини тима на Перу. Това е равносметката от изиграните тази нощ мачове от група С на надпреварата, която се провежда в Аржентина.

Победата над Чили над експерименталния състав на Мексико дойде по-трудно от очакваното, след като младите футболисти на "ацтеките" оказаха сериозна съпротива на сочените за фаворити в срещата чилийци. Мексико дори имаше гол аванс на своята сметка, но възпитаниците на Клаудио Борги успяха да осъществят пълен обрат.

Още в началото на мача Чили демонстрира по-опасна игра в предни позиции, но желаният от Барселона Алексис Санчес не намери очертанията на вратата, изведен очи в очи с противниковия вратар. Пропуск на сметката си записа и друг от нападателите на Чили - Умберто Суасо, който също не успя да реализира от чиста позиция. В 41' Мексико наказа пропуските на Чили и откри резултата, след като Нестор Араухо с глава прониза Клаудио Браво.

Развръзката остана за вторите 45 минути, когато футболистите на Чили оправдаха статута си на фаворит и в крайна сметка измъкнаха трите точки. Начало на обрата бе даден от Паредес в 67', а само шест минути по-късно Артуро Видал с глава донесе победата на своя отбор.

Не толкова положително се развиха нещата за Уругвай, който също със статут на фаворит се препъна в сблъсъка с Перу - 1:1. И двете попадения в срещата паднаха през първото полувреме, а "урусите" дори се озоваха в позицията на догонващи.

Това стана факт, след като в 24' нападателят на Хамбургер Хосе Паоло Гереро бе изведен очи в очи с Фернандо Муслера и не сбърка - 0:1. В самия край на полувремето обаче отново блесна звездата на Луис Суарес, който също от чиста позиция не остави шансове на вратаря Раул Фернандес и реализира за крайното 1:1.

През втората част и пред двата тима се отвориха някои добри възможности за отбелязване на гол, но Диего Форлан за Уругвай и Хуан Мануел Варгас за Перу пропуснаха. В самия край отново Гереро можеше да се превърне в герой за Перу, но таранът стреля в аут с глава.

Така Чили оглави група С на Копа Америка с пълен актив от 3 точки, докато Уругвай и Перу имат по една. Мексико е на последната четвърта позиция без спечелена точка до този момент.

Водещи

Най-четени