Шаби Алонсо: С Роналдо не сме приятели извън терена 23.11 | 09:31

Испанският халф коментира и качествата на треньора си Жозе Моуриньо

От Даниел Любомиров

Звездата на испанския национален отбор и Реал Мадрид Шаби Алонсо подчерта, че не е приятел извън терена с колегата си в "белия балет" Кристиано Роналдо.

За испанските медии подобно твърдение не е новина, защото на няколко пъти през 2012-та година Алонсо видимо е давал предпочитания за съотборниците си в националния отбор, когато е ставало въпрос за това кой е най-достоен да спечели Златната топка.

Също така кадрите с грубите нарушения на Алонсо срещу Роналдо на Евро 2012 неколкократно биваха повтаряни по телевизиите, за да се затвърди впечатлението, че бившият играч на Ливърпул не цени особено суперзвездата на "кралския клуб".

"Очевидно е, че не всички играчи в съблекалнята са приятели извън терена. Аз не съм приятел с Роналдо, но той не е момиченце и няма проблеми между нас.

Когато работим заедно, се разбираме добре", заяви Алонсо пред баската телевизия ЕТВ.

"Самият Кристиано е много амбициозен и има силна самоувереност, като е важен играч за отбора", каза още бившият халф на Ливърпул по адрес на португалския голаджия.

"Моуриньо винаги може да те научи на нещо ново. Той се грижи за всеки детайл и е много прецизен и изискващ от играчите си.

Хората си мислят, че го познават, но виждат само повърхността. Мога да ви кажа, че в съблекалнята той е много различен", завърши Алонсо.