Шави пред мач №600 за Барселона 08.12 | 14:30

Полузащитникът ще достигне впечатляващата бройка тази събота, когато испанският шампион гостува на Реал Мадрид в голямото дерби на европейския футбол

От iNews.bg

Номинираният за Златната топка на ФИФА Шави Ернандес ще изиграе своя мач №600 с фланелката на Барселона, когато тази събота европейският шампион гостува на Реал Мадрид в супердербито на испанския футбол.

Маестрото на "лос кулес" дебютира със синьо-червената фланелка на 18 август 1998, когато холандецът Луис ван Гаал му гласува доверие срещу Майорка в мач за Суперкупата на Испания. Шави дори реализира гол в дебютния си двубой за Барса, а първият му мач в Примера Дивисион бе срещу Валенсия на 3 октомври.

С годините европейският и световен шампион с Испания се утвърди в първия тим на каталунците, превръщайки се и в един от неговите безспорни лидери. Статут, който в последствие той си извоюва и редиците на "Ла Фурия Роха".

El Mundo Deportivo напомня, че съвсем скоро Шави подобри рекорда за най-много мачове с фланелката на Барселона, който бе в притежание на Мигели - 549 срещи. Влизайки в клуб 600, испанецът ще се присъедини към имена като Райън Гигс, Хавиер Санети и Раул, които също могат да се похвалят с толкова дълги и успешни кариери.

Имайки предвид, че контрактът на Шави с Барселона е до лятото на 2016, то халфът има всички предпоставки да увеличи значително броя на мачовете си за клуба.

Предстоящото "Ел Класико" с Реал Мадрид на "Бернабеу" ще бъде под номер 23 в Примера за 31-годишния футболист.

Водещи

Най-четени