Шампионите се подхлъзнаха неочаквано 16.03 | 19:53

Лудогорец достигна единствено до равенство 1:1 при домакинството си на Пирин (ГД)

От iNews.bg

Шампионът на България Лудогорец допусна неочакван провал при днешното си домакинство на Пирин (Гоце Делчев) в среща от 18-ия кръг на първенството, завършвайки наравно 1:1 пред собствена публика в Разград.

Гостите откриха чрез Марио Близнаков още в 17', а домакините така и не успяха да осъществят пълен обрат над считания за пълен аутсайдер свой съперник. Едва в 87' Александър Барт вкара за 1:1, но в крайна сметка "орлите" загубиха ценни 2 точки в битката за титлата.

Така утре вторият Левски може да се изравни по брой точки с лидера Лудогорец - по 43, като за целта "сините" трябва да спечелят домакинството си на Монтана. Шампионите пък записаха второ поредно равенство на сметката си, имайки предвид и ремито с Берое в Стара Загора. Пирин остава на 9-а позиция в таблицата с актив от 22 точки.

Наставникът на домакините Ивайло Петев остави капитана Емил Гъргоров на пейката, като Бадема се появи в игра на почивката. В атаката на "орлите" стартира Роман Безяк, който бе подпомаган от Марселиньо и Димо Бакалов.

Двубоят в Разград започна с превъзходство на домакините, които потърсиха ранен гол в мрежата на Пирин. Още 3' удар на Станислав Генчев мина над гредата, а в 9' Мирослав Иванов центрира опасно от статично положение. В 13' Безяк се опита да отбележи красиво със задна ножица, но топката попадна в ръцете на вратаря Абдиков.

Домакините бяха изненадани неприятно в 17', когато съставът от Гоце Делчев откри резултата. Марио Близнаков оползотвори първия добър шанс пред Пирин и матира Владо Стоянов, бележейки за 0:1.

Лудогорец очаквано настъпи газта, като футболистите на Петев се хвърлиха в атаки. В 23' Мантула засече с глава центриране на Мирослав Иванов, но Абдиков спаси вратата си. Две минути по-късно удар отправи и Безяк, но отново в обсега на вратаря.


Малко по-късно с глава стреля и Димо Бакалов, но бившият футболист на Сливен не намери очертанията на вратата.

На почивката Ивайло Петев извърши две промени в своя стартов състав, като в игра се появиха Емил Гъргоров и Неманя Милисавлевич.

Пет минути след почивката шанс се откри пред Марселиньо, но бразилецът стреля твърде слабо. Минути по-късно отново "кариоката" се озова на стрелкова позиция, но отново не бе ефективен.

Както и можеше да се очаква, шампионите продължаваха да атакуват с пълни сили, но до попадение в мрежата на Пирин така и не се стигаше. В 63' Миро Иванов центрира добре за Марселиньо, но и този път попадение нямаше.

Гостите от Гоце Делчев също показаха зъби, а в 68' Хазуров успя да се измъкне от защитата на домакините. Владислав Стоянов обаче се намеси решително и остави "орлите" в мача. Малко по-късно Мирослав Иванов стреля от пряк-свободен удар, но за пореден път Абдиков спаси.

Мачът навлезе в последните си 15 минути, като времето за реакция на Лудогорец намаляваше стремително. В 78' резервата Емил Гъргоров успя да стреля сред куп от играчи, но Бадема не успя да уцели вратата. В 84' отново капитанът на домакините опита удар, но кълбото се отклони в тялото на защитник.

Равенството все пак бе възстановено в 87', когато шампионите най-сетне превзеха вратата на страхотния Абди Абдиков. Стражът на гостите спаси пореден изстрел към неговата врата - този път на Станислав Генчев, но топката се озова право в Александър Барт, който реализира за 1:1.

Най-четени