Шампионската лига продължава със зрелището Милан - Барса 20.02 | 10:00

Милан посреща Барселона в пореден епизод от историята на съперничеството между двата отбора в най-престижния клубен турнир

От Даниел Любомиров

"Стадио Сан Сиро" ще стане арена на най-интересния и дългоочакван мач от осминафиналите на Шампионската лига през седмицата.

Милан посреща Барселона в пореден епизод от историята на съперничеството между двата отбора в най-престижния клубен турнир.

И двата тима могат да се похвалят с отлична моментна форма, макар главната причина за възраждането на "росонерите" - Марио Балотели - да не може да им помогне в "Мача на сезона", защото вече има записани минути в Шампионската лига с екипа на Манчестър Сити.

Въпреки това ентусиазмът на домакините не може да бъде секнат, особено при положение, че тимът отново има ясни цели и възможности да щурмува топ 3 в Серия А и възвърна облика си.

Барселона, подобно на Милан, ще трябва да се изправи срещу големия си съперник Реал Мадрид веднага след сблъсъка с "росонерите". Милан пък излиза на същия стадион срещу Интер в неделното дерби от Калчото.

И двата тима обаче ще имат само една мисъл преди мача помежду си - да изтръгнат достатъчно добър резултат преди реванша на "Камп Ноу".

Милан

Какво каза треньорът?

"Няма да сме жертвени агнета", е вероятно най-силната реплика от пресконференцията на Масимилиано Алегри преди срещата с Барселона в Шампионската лига. Песимизмът на медиите в Италия е предизвикан не само от липсата на Балотели, но и от горчивия опит, който Милан натрупа след мачовете си с каталунците.

"Можем да играем добре срещу Барселона, показвали сме го", допълни Алегри, с което направи историческа препратка, за да покаже, че в действителност Милан е показвал зъби срещу съперника си.

Вероятен състав

На вратата едва ли ще видим друг освен Кристиан Абиати. Игнасио Абате и Матия Де Шильо вероятно ще започнат на бековете за домакините, но Кевин Констант също може да заслужи доверието на Алегри отдясно. В средата на ариегарда ще видим в игра Клаудио Сапата и Филип Мексес.

Рикардо Монтоливо и Масимо Амброзини ще бъдат най-опитните играчи на Милан в халфовата линия, като особено Амброзини наистина може да вдъхне кураж на останалите с авторитета си, граден през годините.

Антонио Ночерино също ще подпомага нападателите, които вероятно ще бъдат в състав Кевин-Принс Боатенг, Джампаоло Пацини и Стефан Ел Шаарави.

Големите отсъстващи

Естествено, най-голямото име, което няма да видим на терена, е Марио Балотели. Найджъл Де Йонг продължава да лекува контузия в глезена.

Робиньо все още има проблеми в коляното, а Даниеле Бонера е с травма на бедрото, така че остават под въпрос за срещата с Барса.

Големите завръщания

Стефан Ел Шаарави поднови тренировки със съотборниците си и без съмнение отново ще бъде главното действащо лице в авангарда на "росонерите". Филип Мексес пък се завръща, след като изтърпя наказанието си от 1 мач в евротурнирите.

Барселона

Какво каза треньорът?

"Не сме фаворити срещу Милан", заяви Жорди Роура, който в тандем с Тито Виланова ще води Барселона от резервната скамейка. Естествено, единствено Роура ще може да дава преки наставления на играчите.

"Милан е страхотен отбор и няма как да се наречеш фаворит, когато играеш срещу него. В последните мачове допускаме много голове, затова работихме специално, за да изчистим грешките в защита.

Играчите са щастливи, защото им липсваха мачовете от Шампионската лига. Липсваше им дуелът с големи отбори", завърши Роура.

Вероятен състав

Даниел Алвеш, Жерар Пике, Карлес Пуйол и Жорди Алба може и да са допуснали доста голове в последните мачове, но отново ще помагат на Виктор Валдес в стремежа да се опази крепостта на Барса.

Шави Ернандес вече е готов отново да влезе в игра, като плътно до него ще застанат Франсеск Фабрегас и Серхио Бускетс.

По крилата ще действат вероятно Педро Родригес и Андрес Иниеста, а в центъра може да има само един човек - Лео Меси.

Големите отсъстващи

Трима души не станаха част от кервана на Барса, който пристигна в Милано - Адриано е контузен в бедрото, Ерик Абидал по обясними причини все още не е готов да запише игрови минути, а Давид Вия бе възпрепятстван от камъни в бъбреците.

Големите завръщания

Без съмнение Барселона щеше да бъде много по-притеснен отбор, ако трябваше да срещне Милан без Шави Ернандес. За щастие на каталунците плеймейкърът се възстанови навреме, за да може отново да поеме палката в халфовата линия.