Шарапова - Янкович е вторият полуфинал в Маями 28.03 | 09:42

Другата финалистка ще бъде определена от двубоя между Серина Уилямс и Агнешка Радванска

От Мариян Найденов

Мария Шарапова се класира за полуфиналите на Мастърса в Маями, след като се наложи със 7:5, 7:5 над италианката Сара Ерани в изключително оспорван мач, продължил близо два часа и половина.

Така рускинята увеличи победната си серия на десет поредни успеха, като в тях Маша не е загубила нито сет. Ако Шарапова успее да триумфира титлата в Маями, то тя ще се превърне в едва третата тенисистка в историята след Щефи Граф и Ким Клайстерс, печелили турнирите в Индиън Уелс и Маями в една календарна година.

Победата за Шарапова бе трета над Ерани от три мача помежду им досега, но тя не дойде никак лесно. Двете тенисистки си размениха общо десет пробива в целия мач, като рускинята реализира шест, а италианката - четири. Разликата дойде от 45-те уинъра за Шарапова срещу само 13 на сметката на Ерани.

За място на финала Мария Шарапова ще се изправи срещу бившата номер 1 в света Йелена Янкович, която отстрани друга италианка - Роберта Винчи след победа в три сета 6:4, 6:7(6), 6:3.

Другата финалистка ще бъде определена от двубоя между настоящата водачка в ранглистата на WTA Серина Уилямс и защитаващата титлата си от миналата година Агнешка Радванска.

Водещи

Най-четени