Шварцман изхвърли Зверев, Надал обърна Чилич, на US Open ври и кипи 03.09 | 11:04

Италианската сензация Беретини и възроденият Монфис ще кръстосат ракети, единият отива в топ 4

От iNews.bg

Сърцатият аржентинец Диего Шварцман се класира за 1/4-финал на US Open 2019, където ще има за съперник Рафаел Надал (Испания), който загуби сет и после се развихри срещу Чилич. Това е голямата вест от последните мачове в Голямата ябълка.

Диего се наложи над поставения под №6 Александър Зверев (Германия) с 3-6, 6-2, 6-3 за 3 часа и 10 минути на централния корт "Артър Еш Стейдиум". Проливният дъжд накара организаторите за затворят покрива на съоръжените и мачът практически се игра в зала.

Това се очакваше да даде предимство за Зверев, който взе първия сет с 6-2, след като изоставаше с 0-2. Във втората част Шварцман отнов поведе с 2-0 и отново допусна изравняване за 2-2. Ключов в мача се оказа следващия пети гейм, когато Саша можеше да продължи сценария от първата част, но не можа да реализира нов брейк. Шварцман се измъкна и след още три последователни гейма изравни сетовете.

В останалите две части разиграванията продължиха да са дълги и зрелищни, но най-важните отиваха в актива на аржентинеца и той затвори мача след 6-4 и 6-3.

Едновременно с този двубой, на другия покрит корт "Артър Еш Стейдиум" италианецът Матео Беретини се саморазправи с намиращия се в страхотна форма Андрей Рубльов (Русия) с 6-1, 6-4, 7-6(6). Така Беретини стана вторият италианец, достигнал до 1/4-финал в Ню Йорк. През 1977 година същото стори Корадо Берадзути. Тогава той отпадна на полуфинал от легендата Джими Конърс (САЩ) след 5-7, 3-6, 5-7.

Гаел Монфис (Франция) постигна най-лесната победа в четвъртия кръг. Той не даде никакви шансове на испанеца Пабло Андухар и приключи със съпротивата му за по малко от 1 час и половина с 6-1, 6-2, 6-2. Монфис не даде нито възможност на съперника си, а в същото време правеше шоу на публиката със зрелищните си акробатични изпълнения.

Така в четвъртък Гаел Монфис и Матео Беретини ще играят изцяло "софийски" четвъртфинал. Другият изглежда протоколен, но защо не сега Диего Шварцман, да не хвърли голямата бомба срещу Рафаел Надал?

Водещи

Най-четени