Швейцария взе скалпа на Еквадор в последната секунда 15.06 | 21:06

"Кръстоносците" с невероятен обрат

От Иво Вецев

Швейцария осъществи трети пореден обрат на Световното първенство 2014, след като "кръстоносците" губеха с 0:1 от Еквадор на полувремето, но през второта част момчетата на Отмар Хицфелд изравниха, а в последната секунда стигнаха и до победа с 2:1 в първи мач от група Е на Мондиал 2014.

Първото полувреме мина под диктовката на "кръстоносците", но изненадващо Еквадор откри с първото си по-сериозно положение, след като защитата на европейския тим изпусна Валенсия, който се разписа от близко разстояние в 22'.

На полувремето Хицфелд смени яловия Щокър с Мехмеди, който се оказа спасителят на Швейцария, след като в 48' отбеляза за 1:1. Равенството изглеждаше най-логичният резултат, но в последната минута мачът беше решен.

При контраатака Валенсия намери отлично Рохас, който обаче се поколеба и не успя да стреля. Така с мигновена контраатака на дясното крило беше намерен Родригес, който прати топката в малкия пеналт и Сеферович успя да вкара за 2:1

Така в 8-и пореден мач Еквадор не успя да стигне до равен на Световно първенство, като се потвърди практиката отборът да губи всеки път, когато допусне гол.

Швейцария пък остава непобедена в официален мач от края на европейските квалификации през 2011 година. Оттогава насам в 11 поредни мача тимът няма поражение, включително и 10 мача в квалификациите за Световно първенство 2014. Освен това тимът за втори пореден Мондиал тръгва с победа, след като преди 4 години в ЮАР "кръстоносците" спечелиха срещу Испания.

По-късно днес Франция има възможност да се изравни в челото на група Е, ако успее да спечели срещу Хондурас тази вечер. На 25-и Швейцария играе срещу "петлите", докато Еквадор излиза срещу аутсайдера в групата.

Водещи

Най-четени