Швейцария се класира за осминафиналите на Мондиал 2014 26.06 | 01:04

"Кръстоносците" победиха Хондурас с 3:0

От iNews.bg

Отборът на Швейцария се поздрави с класическа победа с 3:0 над тима на Хондурас в последен мач от група E на Мондиал 2014 в Бразилия, игран на "Арена Амазония" в Манаус.

Състави и статистика от мача>>

След този успех възпитаниците на Отмар Хицфелд събраха 6 точки, с които заеха второ място в групата и си осигуриха класиране на осминафиналите.

Победител стана отборът на Франция със 7 точки. "Петлите" завършиха при нулево реми с Еквадор в другия мач от група E и по този начин направиха услуга на швейцарците.

Именно с Еквадор се бореха "кръстоносците" за място на осминафиналите и това равенство, както и тяхната победа над Хондурас, ги изпрати в елиминационната фаза на надпреварата. Там швейцарците ще се изправи срещу двукратния шампион Аржентина, който спечели група F.

В герой за Швейцария се превърна крилото на Байерн (Мюнхен) Джердан Шакири, който отбеляза и трите гола за успеха. Той откри резултата още в 6', а до края на първото полувреме се разписа още веднъж (31'). Хеттрикът си Шакири оформи в 71', с което сложи точка на спора.

Подробности и снимки от мача може да видите в Sporta.bg>>

Водещи

Най-четени