Шефът на МОК впечатлен от Сочи 07.02 | 07:48

Томас Бах приветства всички официални гости на своя прием

От Краси Киров

Шефът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах бе много впечатлен от Олимпийското село в Сочи и подготовката на руския град за Зимната Олимпиада.

Късно снощо той даде прием на официалните гости на Сочи, където присъстваха министър-председателят на Република България Пламен Орешарски, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

"Президентът Путин ни оказа топъл прием и прояви забележителната традиция на руското гостоприемство. Впечатлени сме от работа в целия район за седем години и ние с нетърпение чакаме забележителните олимпийски игри в Сочи, в Русия", каза Томас Бах.

Томас Бах също така приветства присъстващите на приема генерален секретар на ООН, председателя на КНР, президентите на Гърция, Армения, Финландия, Исландия, Литва, Монголия, Черна гора, Сърбия и Таджикистан, министър-председателите на България, Ливан и Мароко, бившите лидери на Япония и Германия - Иосиро Мори и Герхард Шрьодер, а също така великите спортисти Лариса Латинина и Владислав Третяк и първата жена-космонавт Валентина Терешкова.

"Драги приятели и колеги, цялата тази вечеря трябва да покаже, че МОК се стреми към съприкосновение с обществото като цяло и с нетърпение чака да започне открит диалог със света на политиката, бизнеса, средствата за масова информация, науката и културата.

Ние искаме да разделим с вас олимпийския дух и олимпийските ценности", каза президентът на МОК.

"Ние се събрахме тук, днес, а в същата минута в олимпийското село се събраха спортистите. Въпреки че те са съперници, те вечерят на една маса и прекрасно си прекарват времето заедно. Така че давайте и ние да споделим този олимпийски дух тук, сега", каза президентът на МОК Томас Бах в заключение.

Водещи

Най-четени