Шок и ужас на футболен финал в Бразилия 13.12 | 11:17

Футболисти се оплакаха, че били бити в съблекалнята и заплашвани с пистолет

От Краси Киров

Отборът на Сао Паоло спечели трофея за Копа Судамерикана след скандален финал с аржентинския Тигре.

Бразилци и аржентинци никога не са се обичали и битките между тях винаги са били плод на много страст.

В този случай обаче става въпрос за финала на втория по сила международен турнир в Южна Америка, което се равнява на Лига Европа за Стария континент.

Бразилският тим спечели трофея след като аржентинците отказаха да излязат през второто полувреме заради заплахи с оръжие в съблекалнята. Преди това двата отбора си спретнаха меле преди полувремето. Шокиращите новини от стадиона обаче не помрачиха радостта на домакините.

Това е втората финална среща в турнира след като преди седмица в Аржентина двата тима завършиха 0:0. Ето и как се развиха нещата за да се стигне до скандалното поведение първо на играчите, а след това и на феновете.

Отборът на Сао Паоло поведе бързо в резултата с попадение на младата звезда Лукас Моура 23-та минута, а само пет минути по-късно бъдещата звезда намери перфектно Освалдо, който покачи на 2:0.

Страстите на терена обаче постепенно се покачваха. Съдията започна да раздава картони, а гостите прекалиха с грубата игра. След това Пауло Миранда и Гастон Диаз получиха червени картони защото предизвикаха масово меле в края на полувремето.

Масовият бой изглежда е изнервил много домакините и хората от охраната на стадиона са започнали да заплашват играчите на Тигре, докато са се прибирали в съблекалнята.

Според някои футболисти на Тигре е имало физически сблъсъци в съблекалнята и кръв по стената. След това треньора Нестор Горосито заяви, че официални лица от охраната са влезли при всички играчи и са извадили два пистолета

"По време на почивката влезе голям мъж с два пистолета. Нямаше как да играем повече. Полицията влезе при нас и удряше играчите с палки. Това беше лудост. Това което се случи е някаква лудост ви казвам," заяви притеснения треньор след мача.

"Някои полицаи започнаха да удрят играчите. Опитахме да се защитим. Ние тренирахме на два часа от хотела и дойдохме до стадиона за един час и нямахме време да загряваме,"добави треньорът

Аржентинската телевизия показа кадри с кръв от стената на Тигре в съблекалнята, въпреки че не е имало камери по време на инцидентите в съблекалнята на Тигре.

"Играчите на Тигре бяха много уплашени защото охраната не беше достатъчно добра," заяви представител на южноамериканската федерация КОНМЕБОЛ.

"Реферът прекрати двубоя защото не беше правилно да с е играе. Решението е крайно. Срамно в континентален финал да приключва по такъв начин.

След мача реферът Енрике Осес обяви Сао Паоло за шампиони, въпреки уверенията за сериозните проблеми в съблекалнята.

"Не видяхме нищо, но чухме какво се е случило. Видяхме, че има ударени играчи на Тигре, но не знам как се е стигнало до това.

Легендата на Сао Паоло вратарят Роджерио Сени заяви, че именно отборът на Тигре е започнал с грубите прояви и агресивната игра на терена.

"Не знаем какво се е случило вътре, но играчите на Тигре дойдоха тук за да се бият. Наистина нямам идея какво се е случило вътре в съблекалнята," сподели Сени след срещата.

Този стадион в Сао Паоло няма да домакинства на мачове от Световното първенство  след две години, но на него ще се играят футболни мачове от Олимпийските игри в Рио през 2016г.

Видео и снимки от скандалния финал може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени