Шон Мърфи и Нийл Робъртсън с очаквани победи в София 17.11 | 16:10

Мърфи победи с 4:1 тайландеца Пасакор Суванават, докато Робъртсън се справи с белгиеца Бланкарт

От Краси Киров

Световният шампион от 2010-та година Нийл Робъртсън постигна очаквана, но изненадващо трудна победа с 4:2 срещу белгиеца Ханс Бланкарт.

Двубоят бе първи за австралийската Гръмотевица от 2-ия кръг на големия турнир в София PTC Victoria Bulgaria Open в "Принцес" хотел.

Русокосият левичар поведе в резултата с 2:0, но беше принуден предимно да стои безучастно на стола си в следващите два, които отидоха на сметката на Бланкарт – 2:2. В оставащото време от срещата обаче господар на масата беше Робъртсън.

Както самият той заяви веднага след края на срещата, че е изненадан приятно от организацията на турнира.

Но и също така се радва, че снукърът може да стане още по-популярен чрез провеждането на надпревари в нови страни като България.

Феновете на снукъра у нас пък също демонстрираха любовта си към Робъртсън, който стана поредната звезда, която не можеше да напусне зала "Диамант" от тълпата хора искаща му автографи на излизане.

Робъртсън не пожела да конкретизира дали е дошъл за победа тук в София, както направиха негови колеги от елита. Той заяви просто, че очаква да се класира за осминафиналите в оставащите си двубои от днешния ден.

Гръмотевицата от Австралия не можа да направи сенчъри брейк, но за нито един момент в 5-ия и 6-ия фрейм не даде индикации, че ще изпусне победата.

При 3:2 се оказа решаващ един пропуск по синята топка на Бланкарт, който позволи на Робъртсън да направи халф-сенчъри и да се поздрави с победата.

Малко по-рано световният шампион от 2005-та година Шон Мърфи спечели дебютната си среща от големия турнир PTC Victoria Bulgaria Open в телевизионната зала "Диамант" на софийския "Принцес" хотел.

Мърфи победи с 4:1 тайландеца Пасакор Суванават и продължи в следващия кръг на престижната надпревара, където ще се изправи срещу друг азиатец – Лианг Венбо.

Англичанинът нямаше особени проблеми да се справи със съпротивата на съперника си, въпреки че не можа да постигне някакъв сериозен брейк и не направи сенчъри.

Като цяло мачът премина при голям зрителски интерес, а след края му феновете буквално блокираха хода на залата в стремежа си да вземат автограф и да се снимат с любимеца си.

В действителност Мърфи не предложи кой знае колко класна продукция, но в толкова ранен етап от турнира е нормално стремежът на топ играчите да бъде просто да спечелят срещата.

Друг от фаворитите Марк Уилямс беше още по-убедителен в победата си над Джак Брадфорд с 4:0, но двубоят беше маркиран с два великолепни сенчъри брейка – 102 и 127 точки.

Уелската машина изпълни заканата си по-рано към Марк Алън да "му покаже как се удря по топките" и демонстрира отлична форма.

В други по-интригуващи двубои Джейми Коуп надигра с 4:1 Джеймс Кейхил, а финалистът на Световното първенство от тази година Али Картър разгроми с 4:0 за отрицателно време Лъчезар Гергов.

Водещи

Най-четени