Шумахер в критично състояние и кома след инцидента във Френските Алпи 30.12 | 08:21

Големият шампион се бори за живота си

От Мариян Найденов

Михаел Шумахер е в критично състояние, след като вчера претърпя сериозен инцидент при каране на ски във френските Алпи.

7-кратният световен шампион във Формула 1 бе приет в болница, след вчера сутринта като е претърпял инцидент, докато е карал ски във френския зимен курорт Мерибел, където Михаел притежава вила.

Германия и целият свят на спорта е в шок, след като около полунощ от Университетската болница в Гренобъл, където бе приет Шуми след зверското падане, съобщиха, че състоянието му се е влошило и той е изпаднал в кома и сега се бори за живота си.  

На Пилето е била направена и спешна хирургическа интервенция, като в близките дни може да се наложи извършването и на нови операции.

"Михаел Шумахер бе приет около 12:40 часа (местно време), след инцидент при каране на ски в Мерибел късно сутринта.

Той е претърпял много тежка контузии на главата, която доведе до изпадането му в кома, което от своя страна доведе до незабавна черепно-мозъчна операция, след която пациентът остава в критично състояние”, се казва в официалното съобщение на болницата в Гренобъл, разпространено и от представителите на Шумахер.

Подробности за състоянието на 44-годишната икона в Кралските гонки ще бъдат дадени днес на специална пресконференция в Университетската болница в Гренобъл, която е насрочена за 12:00 часа (13:00 българско) време днес.

Повече за състоянието на Михаел Шумахер, видео и снимки от инцидента вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени