Шумахер излезе от кома? 25.04 | 16:15

Радостната новина съобщи мениджърът на пилота

От Иво Вецев

Легендарният пилот във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от комата. Това разкри лично мениджърът на германеца Забине Кем в официално изявление по RTL.

Според информация на руски сайтове, седемкратният световен шампион се е събудил от изкуствената кома, в която беше поставен още в края на миналата година, и дори е разпознал жена си - Корина Шумахер, за която се смяташе, че планува преместването на своя съпруг в дома им в Женева.

"Има лек прогрес в неговото състояние, като това логично ни радва много и ни дава надежди, че той ще се оправи напълно", коментира Кем в ефира на RTL. 

"Въпреки че са малко тези моменти, то ги има - има моменти, в които той е в съзнание - това е много добра новина. Той редува съня със събуждане и това е повод за оптимизъм". 

Кем не пожела да разкрие повече подробности около състоянието на Михаел Шумахер, като за пореден път призова представителите на медиите да спрат с различните спекулации и да не се месят в личното пространство на семейство Шумахер.

Както е известно, Михаел претърпя ски-инцидент на 29-и декември и оттогава насам е в болница в Гренобъл, където екип от най-добрите лекари в страната следят денонощно неговото състояние.

Това е и първата положителна новина свързана с Михаел Шумахер от края на месец март, когато стана ясно, че бившият пилот във Формула 1 показва признаци на излизане от комата.

Водещи

Най-четени