Шумахер се надява на Силвърстоун да завали 06.07 | 10:05

След третото място във Валенсия седемкратният световен шампион ще търси втори подиум на Гран при на Великобритания

От Божидар Азманов

Михаел Шумахер вярва, че прогнозите за дъжд на пистата Силвърстоун в Англия могат да се окажат в плюс на неговия тим, като пилотът на Мерцедес ще търси втори подиум през тази година.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер успя да стигне до третото място във Валенсия по време на Гран при на Европа, като това беше негов първи подиум, след като се завърна преди три години във Формула 1.

Шумахер се надява евентуалния дъжд на Силвърстоун да помогне на неговия отбор, след като WO3 (разработката на Мерцедес) не се очаква да е в оптимално състояние за предизвикателствата, които предлага пистата в Англия.

"Това определено е шанс за нас, това трябва да е ясно", сподели Шумахер по темата за очаквания дъжд. "Това ще ни предостави повече шансове, отколкото хубавото време и сухата писта.

"Ако се върнем назад към Малайзия, където валеше, не изглеждахме много силни, но ние разбрахме къде са слабите ни страни. Същото беше и в Австралия, когато беше хубаво времето, но ние отново не бяхме силни. Ще бъде добра възможност да се докажем - затова се надявам на малко дъжд в точното време".

Въпреки че Шумахер изглеждаше сравнително спокоен, той не можеше да скрие радостта си от спечеленото трето място, което беше негово първо подобно постижение след завръщането.

"След като си имал няколко състезания без капка късмет, е хубаво и ентусиазиращо за всички в отбора, особено за тези, които работят по моята кола най-накрая да вкусят от шампанското", сподели радостно Шуми.

"Затова и не изпръсках цялото - исках да им оставя малко, за да го опитат. Не беше редно да го разпилявам.

"Това беше чудесно чувство. Още повече, че не очаквахме изобщо да бъде толкова успешно състезанието за нас. През цялото време изглеждаше така, че няма да можем да се преборим за добър резултат.

"След това обаче нещата се обърнаха в наша полза и колата се представи на ниво. Гумите издържаха до края. Просто беше удоволствие да карам в този момент и да се изкачвам нагоре стъпка по стъпка", сподели още Шумахер.

Водещи

Най-четени