Шумна украинска плесница за шампиона Лудогорец 27.06 | 09:17

Разградчани с разклатено самочувствие след 0:3 от Шахтьор (Донецк)

От iNews.bg

Българският шампион Лудогорец (Разград) отстъпи с 0:3 на украинския Шахтьор (Донецк) в може би най-престижната си контрола това лято.

Темпото не беше особено високо, но въпреки това украинците вкараха три гола с класа и хубави атаки, а можеха да отбележат и още голове.

Първи минути за разградчани изигра голмайсторът им Клаудиу Кешерю. Утре е последната среща от лагера в Австрия, а съперник на разградчани е румънският Ботошани.

Първото полувреме премина под тоталната доминация на украинските шампиони. Бързината в действията им се оказа трудна за приемане и още в 3-ата минута Шахтьор поведе в резултата.

Тете получи топката зад гърба на неориентирания Сисиньо, овладя в наказателното поле и технично плъзна покрай вратаря в долния десен ъгъл.

Пасът към Тете зад гърба на защитника беше на Жуниор Мораес, играл в България с екипа на ЦСКА.

Първата добра атака за разградчани беше в 20-ата минута, когато топката стигна до Марселиньо и бразилският ветеран нанесе удар, но блокиран от защитата.

Преди това на два пъти Мавис Чибота проби добре, но нямаше кой да засече пасовете му. Само две минути по-късно дойде и първата реална голова възможност за Лудогорец.

Отново Мавис Чибота триково намери Дяков, който изпревари защитник и стреля. Топката беше отбита и се върна у Ковачев, който обаче не успя да запази равновесие при единоборство и стреля над гредата.

В 28-ата минута Алан Патрик получи ново добро подаване от Жуниор Мораес, като топката мина между краката на Козмин Моци. А нападателят на украинците само я отклони с върха на обувката си в мрежата на Ренан дос Сантос. До края на първото полувреме пред отбора на Шахтьор се откри още една възможност, но в 34-ата минута Маркос Сиприано стреля от 10-ина метра в аут.

В 70-ата минута превъзходството на Шахтьор стана още по-осезаемо с третото попадение, реализирано от младия талант на Шаптьор (Донецк) Данило Сикан.

Той докопа топката след лоша намеса на вратаря на българите Ренан дос Сантос, който не успя да улови бомбен изстрел на Тайсон пише gol.bg. В следващите две атаки украинските шампиони можеха да стигнат до нови попадения, но засада и добра намеса на Ренан предотвратиха попаденията.

Четири минути преди края на срещата и разградчани вкараха топката във вратата, но съдията маркира засада при попадението на румънския нападател Кешерю.

Състав на Лудогорец: Ренан дос Сантос, Жордан Икоко (Доминик Янков), Козмин Моци (Георги Терзиев), Антон Недялков, Сисиньо, Светослав Дяков (Иван Йорданов), Светослав Ковачев (46- Клаудиу Кешерю), Дан Битон (Станислав Манолев), Марселиньо (Серкан Юсеин), Мавис Чибота (Давид Рибейро), Димо Бакалов (46- Джоди Лукоки)

Водещи

Най-четени