Ще гледаме родни дербита в HD формат, А група с ново име 26.02 | 18:06

Новият канал NEWS7 стана основен спонсор на шампионата и иска да направи революция в директното излъчване на мачовете

От Даниел Любомиров

От днес, 26-ти февруари, официално българският шампионат на А група има ново наименование.

Новият генерален спонсор NEWS7 получи привилегията да свърже своята марка с милионите любители на футбола у нас в навечерието на подновяването на спортните битки в елита.

Така новото име на първата ни дивизия е "NEWS7 футболно първенство".

Припомняме, че NEWS7 е новият информационен канал, който ще заеме мястото на ВВТ.

Каналът ще стартира във Full HD формат с новинарски емисии, футболни мачове и документални филми, като програмата ще се обогатява постепенно с нови предавания, още емисии и други спортни събития, за да достигне завършения си вид.

Целта на NEWS7 и ТV7 е да направи революция в излъчването на мачове от българското първенство – най-големите дербита ще се предават с 20 камери и изцяло в HD качество, което досега не се е случвало у нас.

Родните запалянковци се радват на висок стил на излъчване на Шампионската лига и Лига Европа вторник, сряда и четвъртък, а другият им досег до предаване със световни стандарти са шампионатите в Англия, Испания и Италия.

Сега обаче А група също ще покрива наложените изисквания в световен мащаб, за да бъде придаден един нов и уникален вид на битките по родните терени.

Новият стил на директно излъчване започва още с първите дербита, които влизат в ефира на TV7 и NEWS7.

Славия – Ботев (Пловдив) започва в петък, 1-ви март, от 15:30 часа пряко по TV7.

Останалите два мача този уикенд са ЦСКА - Литекс на 2 март, 15:00, TV7 и Лудогорец-Черно море, 3 март, 18:00, NEWS7 (в момента BBT).

Миналата година вече показахме на българската публика, че можем да развием този продукт, и искаме да продължим, с помощта на футболните клубове, да правим шампионат, който да повишава своето качество във всяко едно отношение", коментира Николай Бареков, изпълнителен директор TV7, News7 и Super 7.

"Този сезон отново ще заложим на обективен коментар, качествена картина, различни гледни точки на случващото се на терена и извън него", коментира Миляна Велева, изпълнителен продуцент "Спорт".

"Нашият екип многократно е доказвал, че иска да развива продукта български футбол. До края на шампионата предстоят сериозни битки, на които каналите от групата ще ви направи свидетели."