Ще загуби ли ЦСКА лиценза си? "Титан" с ултиматум да покрие стари дългове 29.04 | 15:45

Адалберт Зафиров чака заплата вече 3 години

От iNews.bg

Лицензът на ЦСКА за участие в европейските клубни турнири е застрашен за пореден път.

Усилията на "червените" да се преборят с Ботев (Пловдив) за третото място в първенството може да се окажат безсмислени, ако от ръководството не се разплатят с бившия треньор Адалберт Зафиров.

От "Титан" трябва да изплатят дължимото на наставника, който на пожар пое клуба на 30-ти март 2010-та година и успя да го стабилизира.

Един от най-паметните мачове на Зафето начело на "армейците" е "финалът" с Локомотив (София) за последното място, даващо право на участие в евротурнирите.

Тогава в последния кръг на първенството ЦСКА разгроми "железничарите" с 5:1 и спечели промоция за Европа.

Зафиров обаче има да взима 60 000 лева от "Титан" за работата си в клуба, с който се раздели от началото на сезон 2010/11 като помощник на Павел Дочев.

Лицензионната комисия вече е взела решение по въпроса и е дала на ръководството "армейците" срок до края на празниците - 6 май - за да изчисти своите дългове към Зафиров и към други бивши служители на клуба.

Припомняме, че това не е първият път, когато Лицензионната комисия заплашва да не разреши на ЦСКА да участва в евротурнирите.

Зафиров изведе ЦСКА за първа тренировка в средата на пролетния полусезон през 2010-та година

По последна информацияръководството трябва да изчисти задълженията си към Стойчо Младенов, Стойчо Младенов - младши и Адалберт Зафиров. Всеки един от тях има да получава по няколко заплати. Екзекутора на Ливърпул чака 250 000 лева, синът му към 30 000, а Зафето има да получава 64 000.

Изпълнителният директор на ЦСКА Георги Илиев потвърди, че до края на месеца клубът трябва да плати повече от 280 000 лева на бившите си треньори Стойчо Младенов и Адалберт Зафиров, ако иска да вземе лиценз.

Зафиров беше в щаба на румънския специалист Йоан Андоне, който пое ЦСКА на 17-ти януари 2010-та година

"Стигнали сме до никъде. Феновете ме молят да не си получавам заплатите, а става въпрос за 60 хиляди лева. Ако чак толкова са необходими на ЦСКА, ще ги подаря.

Но не е това начинът, а и е смешно да се твърди, че клубът е опрял до тези пари.

Другото, което е обидно за мен и за Стойчо Младенов, е че ние сме израснали в този клуб, дали сме много, той също на нас. Оставил съм някаква следа в този отбор, а също и моята фамилия.

Зафиров, заедно с настоящия наставник на ЦСКА Милен Радуканов, бяха помощници на Павел Дочев, който де факто беше треньор на "армейците" от 13-ти май до 16-ти август 2010-та, но де юре води тима само в 3 мача

Обидно е да става въпрос за 60 хиляди лева, а някакви футболисти като Грило и Спрокел си взеха по 150-200 хиляди евро без проблеми", каза Зафиров.

"Една година се опитвам да разговарям с ръководството по тази тема и се стигна до тук. ЦСКА счете необходимо да ме съди в Софийския районен съд, който предаде делото на Софийски градски съд.

Венцислав Живков (вдясно) е човекът, от когото зависи ЦСКА да се разплати с Адалберт Зафиров и да спаси лиценза си

От там делото отпадна, разбира се и се върна обратно в Софийски районен съд. Това ме обиди много и предприех мерки. Внесох документите в лицензионната комисия и се надявам там всичко да бъде ред.

Надявам се да няма натиск. Решението е взето и ЦСКА има време да се изплати до 6 март. Не сме само аз и Стойчо Младенов. Доста хора имат да получават пари", добави той.

Водещи

Най-четени