Ще остане ли Дел Пиеро в Ювентус? 13.04 | 14:51

Дел Пиеро записа своя мач номер 700 с екипа на "бианконерите" и оказва решаваща роля в борбата за Скудетото

От Краси Киров

Италианските медии днес отново продължават да обсъждат бъдещето на легендата на Ювентус Алесандро Дели Пиеро.

Договорът на ветерана изтича след два месеца, а президента Андреа Анели вече няколко пъти каза през сезона, че контрактът на Дел Пиеро няма да бъде подновяван.

Въпреки това 37-годишният футболист винаги се е раздавал с бяло-черната фланелка и продължава да го прави въпреки възрастта си. В сряда срещу Лацио Дел Пиеро записа своя мач номер 700 с екипа на "бианконерите", което е уникално постижение.

Сърцето на Дел Пиеро винаги ще бие за Ювентус и той не спира да го показва. Този сезон Юве прави страхотни неща и като допълнение на това идват и изявите на Алесандро Дел Пиеро. Въпреки, че го отписваха от големия футбол, той доказа, че може да има решаваща роля в големите мачове за сезона.

Дел Пиеро се разписа в последния двубой за победата срещу Лацио с гол в 82-та минута, с което изкачи неговия тим отново на първо място. Дел Пиеро също така отбеляза много важни голове срещу Милан и Интер, които помогнаха страшно много на "старата госпожа" да запише хубави резултати в дербитата и по този начин тима е непобеден от началото на сезона.

След последния решаващ гол обаче статута на Дел Пиеро като тръгваща си легенда може да се промени.

Изданията в Италия са определили два варианта за бъдещето на Алесандро Дел Пиеро. Според Corriere dellо Sport в момента шефовете на Ювентус обсъждат вариант за нов договор на футболиста до лятото на 2013 година.

Според Gazzetta dello sport и торинския Tuttosport обаче има и втори вариант. Според този вариант Дел Пиеро ще направи нещо подобно на Дейвид Бекъм и Тиери Анри. Т.е. Ще отиде да играе в САЩ и след края на сезона ще се завърне в Европа за няколко месеца.

Дел Пиеро на няколко пъти изяви своето желание преди време, че с удоволствие би поиграл в амерканската Мейджър Лийг Сокър (МЛС) и по специално Лос Анджелис, защото всички знаят, че той е фен на баскетболния тим на "езерняците" с Коби Брайънт в състава си.

Дейвид Бекъм изкара два периода под наем през зимата в тима на Милан. Преди няколко месеца пък Тиери Анри се завърна за малко в Арсенал, където помогна на тима с някои от своите попадения.

Водещи

Най-четени