Щутгарт: Ботев ни накара да треперим 09.08 | 11:08

Всички германци се обединиха около тезата, че вратаря ги е спасил от поражение

От Краси Киров

Снощи Щутгарт трябваше да трепери до последно, за да се класира за плейофите в Лига Европа.

Швабите продължават напред след две ремита с българския Ботев Пд - 1:1 в първия мач в Бургас и 0:0 на реванша в Германия снощи.

След срещата всеобщото мнение в лагера на Щутгарт бе, че "канарчетата" са отбор, който заслужава уважение.

Немците признаха, че българският им съперник е бил много близо до това на свой ред да ги отстрани, но късметът е бил на тяхна страна.

Коментарите на феновете по социалните мрежи дори бяха много радостни защото феновете споделяха, че отборът им се е спасил от отпадане. Повечето фенове пускаха снимки на вратаря Улрих и го определеиха за герой.

Ето какви бяха мненията и коментарите на някои от главните действали лица след Щутгарт - Ботев:

Бруно Лабадия (треньор на Щутгарт):

"Проспахме цялото първо полувреме и бях много изнервен на почивката. Добре, че се коригирахме, защото нищо добро не ни чакаше. Накрая и късметът беше на наша страна".

Фреди Бобич (спортен директор на Щутгарт):

"Чувстваме огромно облекчение след след този луд мач. Накрая беше страшно. Ботев хвърли всичко напред и добре, че имаме голям вратар, който ни спаси".

Бернд Валер (президент на Щутгарт):

"Представянето ни не беше добро. Имахме късмет."

Свен Улрайх (вратар на Щутгарт):

"Най-важното нещо е, че ние сме в следващия кръг. В последните периоди от мача нещата не изглеждаха добре. Сега ни предстои важен мач с Майнц за първенство на Германия."

Кристиан Гентнер (футболист на Щутгарт):

"Съперникът заслужава уважение, защото ни накара да треперим. Благодаря на феновете за търпението и за невероятната атмосфера. Играта ни не вървеше. Трябва да подобрим представянето си, защото привържениците ще загубят търпение."

Това е огромно признание за отбора на Ботев (Пд) след като в момента немския футбол е най-напреднал и изпреварва всички първенства като организация, фенове и конкуренция.

Водещи

Най-четени