Щях да пребия Джокович, спомня си Анди Родик 04.10 | 14:37

Двамата тенисисти почти стигнали до бой през 2008 година

От Константин Симидчийски

Бившият №1 в света Анди Родик направи любопитно признание, касаещо настоящия лидер в световната ранглиста Новак Джокович.

Американецът върна спомените към изданието на US Open от 2008 година, когато Родик и Джокович се срещнаха в двубой от ¼-финалите на турнира. Тогава сърбинът спечели в четири сета и се класира за ½-финалите, а след мача за малко не се е стигнало до бой между двамата тенисисти.

Анди Родик разказа, че всичко е тръгнало от моментите преди мача, когато той публично е коментирал витаещите съмнения около честността на Джокович. По това време сърбинът бе често критикуван, че симулира контузии и травми, което било отбелязано от Родик в едно от интервютата му.

Настоящият №1 в света обаче спечели мача с 3-1 сета, а след двубоя напомни за забележките на Родик, което и вбесило американеца, който причакал своя опонент в съблекалнята. Единствено обаче размерите на личния треньор на Джокович накарали Родик да отстъпи.

"След мача Джокович влезе в съблекалнята, а аз отидох право при него и го притиснах до шкафчето му. По това време обаче осъзнах, че размерите на треньора му са подобни на тези на Донован МакНаб (състезател по американски футбол, б.а.), което и ме накара да се осъзная", разказа Родик.

В последствие Анди Родик обяви чрез своя Туитър акаунт, че отдавна отношенията между него и Новак Джокович са в рамките на нормалното.

Водещи

Най-четени