Ювентус дръпна на 5 точки пред Лацио 19.01 | 23:46

Шампионите не оставиха никакви шансове на гостуващия Удинезе

От Константин Симидчийски

Шампионът на Италия Ювентус дръпна на 5 точки зад втория в Серия А Лацио, след като тази вечер "старата госпожа" разби с 4:0 гостуващия Удинезе в мач от 21-ия кръг на първенството.

Така воденият от Тото Конте отбор се възползва от равенството на Лацио с Палермо по-рано днес, увеличавайки преднината си пред "небесносините".

Два гола за Юве реализира младият френски халф Пол Погба, докато по едно попадение за шампионите добавиха още Мирко Вучинич и Алесандро Матри. Футболистите на Франческо Гуидолин пък изнесоха много слаб мач, не предлагайки каквато и да е съпротива на своя домакин.

Мирко Вучинич и Себастиян Джовинко стартираха в атаката на Ювентус, докато Пол Погба, Емануеле Джакерини и Артуро Видал заеха места в халфовата линия. Паоло Де Челие и Стефан Лихтщайнер започнаха по двата фланга. Големите отсъстващи в полузащита за Ювентус се казваха Андреа Пирло и Клаудио Маркизио, но и без тях "бианконерите" се справиха с Удинезе.

Капитанът на "фриуалните" Антонио Ди Натале стартира мача от пейката, като ветеранът се появи в игра в началото на втората част. И той обаче не успя да помогне на гостите да отбележат поне един гол в пазената от Джанлуиджи Буфон врата.

Още през първите 15 минути домакините бяха близо до откриване на резултата, но първо Пол Погба направи непростим пропуск с глава, а малко по-късно Джовинко и Видал също се разминаха с попадение. В 19' Джакерини също стреля, но Падели отрази.

В 41' вратата на Удинезе все пак бе разпечатана, а фантастичен гол за Ювентус отбеляза Пол Погба. Французинът изстреля истинска бомба от дистанция, а топката влетя неспасяемо в един от горните ъгли зад безпомощния Падели.

През втората част Ювентус продължи да търси головете, а защитата на "фриуланите" съвсем рухна. В 66' шампионите удвоиха аванса си, като точен отново бе Погба. Юношата на Манчестър Юнайтед отново опита точността на удара си, като отново бе точен - този път кълбото бе изстреляно по земя, а Падели отново нямаше шанс да реагира - 2:0.

Второто попадение на Юве съвсем обезоръжи Удинезе, а голове номер 3 и 4 не закъсняха. В 72' Вучинич овладя топката и от близка дистанция вкара за 3:0, а осем минути по-късно резервата Алесандро Матри оформи крайното 4:0. Таранът получи асистенция от Вучинич и преодоля Падели, бележейки може би един от последните си голове за Ювентус.

Водещи

Най-четени