Ювентус и Базел гледат уверено към полуфиналите 04.04 | 00:10

Базел се подигра с Валенсия, Юве излъга Лион

От Иво Вецев

В битката между европейските палачи на Лудогорец - Базел и Валенсия, швейцарският гранд буквално разби Валенсия и спечели четвъртфинала в Лига Европа с 3:0 у дома, гледайки със самочувствие към полуфинала в турнира.

През първото полувреме "кръстоносците" удариха в края, като в 34' Делгадо беше оставен непокрит на границата на наказатлното поле, а плеймейкърът беше безупречен, намирайки долния десен ъгъл - 1:0. Само 3 минути по-късно отново той беше точен за 2:0.

Вторите 45 минути преминаха под привидния контрол на Валенсия, но няколкото пропуска на Алкасер и Парехо бяха наказани от капитана на домакините Щокър, който в първата минута на продължението изхвърли Валнесия на 90% от турнира.

В миналия кръг Валенсия отстрани Лудогорец с общ резултат 4:0, докато Базел попречи на родния шампион да влезе в груповата фаза на Шампионска лига.

В най-интересния двубой за вечерта Лион не издържа на теста Ювентус и у дома се предаде в края срещу италианския шампион, губейки с 0:1.

Силното второ полувреме на "старата госпожа" завърши с гол в 86', като защитата на Лион сбърка фатално, а след като удар на Погба беше спасен от вратаря Лопес, стражът нямаше какво да направи при добавката на Бонучи.

Реваншите са след седмица.

Водещи

Най-четени