Ювентус не остави шансове на Рома в Торино 30.09 | 00:48

"Бианконерите" победиха с 4:1 и излязоха начело в Серия А

От Иво Вецев

Ювентус записа поредна силна вечер в италианската Серия А, след като в мач от 6-ия кръг на първенството разби Рома с 4:1.

До 20-ата минута резултатът беше класически в полза на домакините, след като Пирло, Видал и Маркизио вкараха по едно попадение. След почивката Освалдо се разписа за 3:1. а крайното 4:1 фиксира Джовинко в последната минута на срещата.

По този начин Ювентус отново излезе начело като вече има 16 точки и е с 3 пред Наполи, който е с мач по-малко. Освен това "старата госпожа" вече 45 мача не познава вкуса на поражението в италианското първенство. Рома пък остава на 7-о място с актив от 8 точки.

Ювентус започна срещата вихрено и още в 8-ата минута Маркизио можеше да отбележи, но от близко разстояние стреля в аут. 4 минути по-късно италианският национал бе изведе сам срещу вратата, но той бе фаулиран от Тадей. Пирло застана зад топката, но изненада всички и би по земята. Резултатът - топката се оплете в мрежата на Стекеленбург за 1:0.

В 14-ата минута пък холандският национал сбърка фатално и при опит да изчисти подари топката на домакините. Маркизио пробва веднага удар, който беше блокиран от защитник на Рома, но с ръка. Съдията отсъди дузпа, а с нейното изпълнение се нагърби Артуро Видал - 2:0 още в 16-ата минута.

Рома организира първата си по-сериозна атака в 18-ата минута Когато Ламела получи топката в наказателното поле, но ударът му от воле беше много слаб и излезе в аут. Минута по-късно пък Ювентус осъществи вихрена атака и Видал подаде към Матри в наказателното поле. Нападателят пое на гърди и мигновено стреля, Стекеленбург се намеси, но само колкото да отклони топката в мрежата си - 3:0 за шампионите преди да са изтекли и 20 минути.

До края на полувремето "бианконерите" изпуснаха няколко добри положения, като Стекеленбург се намеси успешно при удар на Маркизио, а и късметът покри Рома, след като Вучинич тресна горната греда. Ламела пък бе единствената опасност за Джиджи Буфон, но и неговите удари не попадаха точно в целта.

Второто полувреме започна отново силно за Юве, но след това темпото падна и Рома успя да стигне до попадение. Дестро и Ламела изпуснаха по едно добро положение, а след това италианският национал се просна в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. В 69-ата минута Освалдо я реализира и намали до 1:3.

Крайното 4:1 пък беше оформено чак в 90-ата минута, въпреки че "вълците" имаха сериозно преимущество в края. Джовинко бе изведен сам срещу вратаря, с добро движение го финтира и необезпокояван вкара за 4:1.

Водещи

Най-четени