Ювентус отнесе глоба за расистки подвиквания на публиката 31.01 | 10:44

"Бианконерите" ще бъдат глобени с 10 000 евро за расистки скандирания на част от феновете по време на съботното дерби от Серия А срещу Удинезе

От Мариян Найденов

Ювентус ще бъде глобен с 10 000 евро за расистки скандирания на част от феновете по време на съботното дерби от Серия А срещу Удинезе, спечелено с 2:1.

Обектите на непристойните викове от трибуните са били колумбийското крило Пабло Армеро и роденият в Капо Верде швейцарски национал Желсон Фернандеш.

Както и след дербито с Интер през октомври, "старата госпожа" ще трябва да плати 10 000 евро заради поведението на феновете си.

В Италия привържениците на "бианконерите" са известни и с това, че често отправяха подобни викове към Марио Балотели, докато нападателят носеше екипа на Интер.

През сезон 2008/2009 Ювентус трябваше да изиграе мач пред празни трибуни заради скандиранията към Балотели по време на сблъсъка на двата колоса на Апенините.

Подвикванията от трибуните към Супер Марио през следващия сезон също донесоха неприятности на Юве, който беше глобен цели 4 пъти по тази причина.

Водещи

Най-четени