Ювентус отново еднолично на върха 12.01 | 10:10

"Старата госпожа" с престижна победа над Наполи

От iNews.bg

Лидерът и шампион в Серия А Ювентус отново дръпна на три точки пред втория във временното класиране Рома, след като тази вечер "бианконерите" спечелиха с 2:1 гостуването си на Наполи в среща от 18-ия кръг.

 

Изключително воле на Пол Погба и попадение на Мартин Касерес донесоха успех на шампионите, докато точен за Наполи бе левият бранител Мигел Бритос. В самия край на срещата Гонсало Игуаин можеше да възстанови равенството за домакините, но соловият рейд на аржентинеца не завърши с попадение.

Така Ювентус записа 13-и успех през сезона и събра актив от 43 точки, дръпвайки на три пред втория Рома. По-рано днес "вълците" завършиха наравно в градското дерби с Лацио. "Старата госпожа" взе и частичен реванш за поражението, което отборът на Макс Алегри допусна в двубоя за Суперкупата на Италия в края на декември.

Наполи от своя страна инкасира четвърто поражени през кампанията, като "адзурите" пропуснаха възможността да изместят Лацио от третото място в Серия А. Наполи остава на четвърта позиция в таблицата с актив от 30 спечелени точки до момента.

Повече за усепха на Ювентус вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени