Ювентус поведе със 7 точки в Италия след класика над Сиена 24.02 | 18:31

Рома постигна трудна победа с 3:2 като гост на Аталанта

От Краси Киров

Лидерът в Серия А Ювентус дръпна на 7 точки пред втория Наполи, след като днес "бианконерите" очаквано спечелиха с 3:0 домакинството си на Сиена в среща от 26-ия кръг. Така отборът на Антонио Конте увеличи аванса си пред Наполи, но с уговорката, че "адзурите" все още не са изиграли своя мач с Удинезе.

Стефан Лихтщайнер откри за домакините през първата част, а Себастиян Джовинко с красиво изпълнение покачи на 2:0 след почивката. Крайното 3:0 оформи Пол Погба минута преди края. Завръщането си в игра след лечение на контузия пък осъществи Джорджо Киелини, който доигра последните 15 минути на двубоя.

Така Ювентус събра актив от 58 точки след 26 изиграни срещи, водейки убедително временното класиране на Серия А. "Старата госпожа" успя и да се реваншира за поражението с 0:1, което допусна от Рома миналия уикенд. Сиена от своя страна е в зоната на изпадащите, намирайки се на 5 точки от Дженоа и спасителното 17-о място.

Рома постигна много важна и трудна победа като гост на тима на Аталанта. "Римските вълци" спечелиха с 3:2 гостуването си в Бергамо.

Домакините поведоха с попадение на Марко Ливая (8') , но Маркиньос (12') изравни веднага. След това Миралем Пянич (34') даде преднина на Рома след прецизно изпълнен пряк свободен удар. Бергамци се върнаха в мача с гол отново на Ливая (44'). Победното попадение за Рома отбеляза Васили Торосидис (71').

В друга среща от кръга Катания победи като гост тима на Парма. Лоди (5') откри резултата, Кеко (44') покачи на 2:0. Амаури върна един гол за Парма, но силите на домакините не стигнаха за равенство.

Ето и всички мачове от 26-ия кръг на италианската Серия А

от събота:

Палермо – Дженоа 0:0

от неделя:

Сампдория – Киево 2:0

Аталанта – Рома 2:3

Каляри – Торино 4:3

Ювентус – Сиена 3:0

Парма – Катания 1:2

от 21:45 часа

Интер – Милан

понеделник

Удинезе – Наполи

Лацио - Пескара