Ювентус продължава да гази в Италия 12.01 | 18:19

Новата жертва на "бианконерите" е Каляри

От Иво Вецев

Шампионът Ювентус продължава да разбива конкуренцията в Серия А, след като възпитаниците на Антонио Конте буквално се подиграха с един от най-силните домакините през последните години в Италия Каляри.

29-кратните шампиони надиграха своя съперник с 4:1 като гост на "Сант Елия", с което продължиха победния си ход в първенството и вече нямат загуба от октомври месец насам, когато загубиха с 2:4 като гост на Фиорентина.

Днешната среща не почна успешно за гостите, след като в 21' Маурисио Пинийя успя да се разпише за 1:0, но до края на полувремето Фернандо Йоренте успя да изравни и да върне шампионите в срещата.

През втората част ключово се оказа влизането в игра на Клаудио Маркизио, който в 71' изпрати истински снаряд за 2:1, а след това последва истинска вихрушка пред вратата на домакините. Три минути по-късно Йоренте отново беше точен след асистенция на Лихтщайнер, а след това ролите бяха разменени и след удар на Йоренте защиникът направи решаваща добавка за крайното 4:1.

Вторият в класирането Рома също нямаше проблеми в домакинския си мач, разбивайки с 4:0 коравия тим на Дженоа. Головете за домакините бяха отбелязани от Майкон, Тоти, Бенатия и Флоренци. Наполи също надигра Верона, но като гост с 3:0. Николай Михайлов не игра в срещата.

Вижте класирането и още новини от Серия А в Sporta.bg

Водещи

Най-четени