Ювентус разгроми Лацио на финала за Суперкупата на Италия 19.08 | 00:08

"Бианконерите" се наложиха с 4:0 насред "Стадио Олимпико" в Рим

От Мариян Найденов

Шампионът на Италия Ювентус разгроми носителя на Купата на Италия Лацио с 4:0 насред "Стадио Олимпико" в Рим във финала за Суперкупата на страната, с който се поднови новия сезон в Серия А.

"Бианконерите", които бяха символични домакини в този мач, показаха, че са работили добре през лятната пауза и не оставиха никакви шансове на римските "орли", нанасяйки сериозен удар по самочувствието им и то на собствения им стадион.

Възпитаниците на Антонио Конте поведоха в резултата след 23 минути игра, когато Пол Погба бе точен след заучена комбинация при изпълнение на фаул.

Минималната преднина на "старата госпожа" се запази до края на първото полувреме, а малко след почивката Юве уби всякаква интрига в двубоя с още три безответни гола в рамките само на четири минути.

Първо Джорджо Киелини удвои преднината на "бианконерите" в 52-ата минута, а Щефан Лихтщайнер направи резултата класически в 54'. Две минути по-късно новото попълнение на торинския гранд - Карлос Тевес откри головата си сметка за клуба, оформяйки крайното 4:0.

Футболистите на Лацио така и не успяха да се възстановят от този удар и въпреки че опитаха, така и не стигнаха поне до почетно попадение, което да направи загубата им по-приемлива.

Така Ювентус дублира успеха си от миналата година, спечелвайки общо шеста Суперкупа на Италия.

С тази изразителна победа "бианконерите" загряха за началото на сезона в Серия А, който започва следващия уикенд, а Юве гостува на Сампдория в първия кръг. Лацио пък посреща на "Олимпико" коравия тим на Удинезе.

Водещи

Най-четени