Ювентус с обрат във Верона 26.09 | 00:54

Киево не успя да се справи с шампиона у дома

От Иво Вецев

Ювентус осъществи обрат и постигна втора поредна победа над отбор от Верона, като този път срази Киево с 2:1 и се възползва по най-добрия начин от грешната стъпки на Наполи.

Сирил Черу наказа грешка на Джанлуиджи Буфон в 28-ата минута, но в 47-ата Фабио Куалярела изравни с първия си гол в Серия А, като в 65-ата Пол Погба осъществи пълния обрат - 1:2.

"Старата госпожа" остава в подножието на върха в класирането на Серия А с 13 точки, колкото и възпитаниците на Рафаел Бенитес. Рома спечели с два късни гола визитата си на Сампдория, докато Наполи не можа да надвие последния в таблицата Сасуоло, който през уикенда получи 7 безответни гола от Интер.

Юве продължи успешната си серия срещу Киево, като шампионите имат само 1 поражение от "летящите магаренца" в 21 двубоя помежду им в Калчото. Успехите на "бианконерите" са вече 14, а равенствата - 6.

Въпросното поражение бе през сезон 2009/10 с 1:0 във Верона, като в Града на Ромео и Жулиета шампионите имат 8 успеха и 3 ремита.

Домакините поведоха изненадващо в 28-ата минута след груба грешка на Джанлуиджи Буфон, който не можа да изчисти топката и я прати в краката на Дженаро Сардо, който центрира за Сирил Черу и французинът откри резултата - 1:0.

Наставникът на Юве Антонио Конте направи поредните си ротации в състава след трудната победа с 2:1 над Верона през уикенда. В защита се появиха Джорджо Киелини и Андреа Бардзали като партньори на Анджело Огбона, а Клаудио Маркизио и Федерико Пелузо замениха Артуро Видал и Квадво Асамоа в халфовата линия.

Голямата новина бе именно завръщането на Маркизио, което даде шанс на Видал да получи почивка, а Йоренте индикира, че е възстановен напълно с появата си във втори пореден мач за 4 дни.

Преди почивката Пол Погба и Фабио Куалярела имаха нелоши шансове да разпечатат вратата на Клейтон, но най-чистото положение в актива на Юве бе пропиляно от Фернандо Йоренте, който не можа да придаде скорост на удара си с глава след добро центриране на Маурисио Исла.

Само 120 секунди след почивката обаче Куалярела възстанови равенството, а в 65-ата минута Пол Погба даде заслужен аванс на Ювентус и материализира превъзходството на "бианконерите" - 1:2.

В същото време Милан записа поредно равенство в последните минути, стигайки до 3:3 като гост на Болоня.

Какво се случи в другите мачове може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени