Ювентус се върна на победния път 27.10 | 18:18

"Бианконерите" се наложиха над Дженоа у дома

От Константин Симидчийски

Шампионът на Италия Ювентус се върна на победния път в Серия А, седмица след тежкото поражение с 2:4 от Фиорентина на "Артемио Франки".

"Бианконерите" записаха осми успех за сезона, като воденият от Антонио Конте състав се наложи с 2:0 при домакинството на Дженоа в мач от 9-ия кръг на Серия А.

Точни за Юве бяха Артуро Видал и Карлос Тевес от дузпа, като по този начин "старата госпожа" събра актив от 22 точки, изравнявайки се с отбора на Наполи. Юве обаче остава трети в класирането. Убедителен лидер с 27 пункта продължава да бъде Рома, който е перфектен от началото на кампанията - девет победи от девет изиграни срещи.

Между 12' и 13' Ювентус пропиля два отлични шанса за първи гол, а Матиа Перин спаси удари на Пол Погба и Фернандо Йоренте. Дженоа продължи да се защитава в собствената си половина, а в 19' и гредата помогна на "грифоните" след изстрел на Артуро Видал.

Логичното все пак се случи в 23', когато "бианконерите" получиха правото да изпълнят дузпа. Биондини фаулира Квадво Асамоа в наказателното поле на Дженоа, а Артуро Видал бе безпогрешен от бялата точка, вкарвайки за 1:0.

Това сякаш разконцентрира още повече гостите, защото в 36' Ювентус успя и да удвои преднината си. Квадво Асамоа центрира отлично в пеналтерията на Дженоа, където Карлос Тевес изпревари футболист на гостите и заби топката зад Матиа Перин - 2:0.

И след почивката Ювентус не изпусна инициативата, докато за Дженоа стана твърде трудно за нещо повече в двубоя.

В 52' отново Матиа Перин демонстрира висока класа, осъществявайки двойно спасяване при изстрели на Тевес и Йоренте. В 65' и Артуро Видал опита да отбележи трети гол, но изстрелът на чилиеца бе твърде слаб, за да затрудни правещия фантастичен мач Перин.

До края на срещата двата тима вече доиграваха мача, а Антонио Конте погледна и към резервната си скамейка. Себастиян Джовинко, Паоло Де Челие и Симоне Падоин се появиха в игра, докато почивка получиха Йоренте, Асамоа и Видал.

Малко преди края "бианконерите" отново бяха близо до класически резултат, но Карлос Тевес не успя да финтира вратаря на Дженоа, който му отне топката.

Водещи

Най-четени