Ювентус се съвзе с победа над Торино 01.12 | 23:41

"Старата госпожа" мушна три гола на градския си съперник

От Иво Вецев

Ювентус се завърна на победния път, след като тази вечер на своя стадион победи с класическото 3:0 градския си съперник Торино. Това прекрати серията от два мача без победа на ювентинците - срещу Лацио (0:0) и Милан (0:1).

През първата част Глик получи червен картон, а Маркизио (57) откри головата сметка за "старата госпожа". Десет минути след това Джовинко направи 2:0, а отново Маркизио (84) оформи крайното 3:0.

Благодарение на успеха си шампионите вече имат 35 точки и са начело на таблицата в Серия А, като имат 5 повече от Наполи, както и мач повече. Торино пък е на 13-а позиция с 16, но може да падне до 16-о място след утрешните мачове.

Шампионите установиха натиск от самото начало, но Буфон беше този, който трябваше да се намесва пръв от вратарите при удар на Сантана. Последваха няколко добри атаки на "старата госпожа", а в 31-ата и 34-ата минути Погба опита два страхотни удара, парирани от Жиле.

Така се стигна до 36-ата минута, в която Глик скочи изключително остро в краката на Артуро Видал. Защитникът игра с топката, но буквално застраши кариерата на халфа на Юве, а медицинският екип се появи бързо на терена. Защитникът беше изгонен веднага въпреки споровете от страна на играчите на Торино.

Това даде импулс в играта на шампионите, които започнаха да атакуват все по-масирано и това доведе до дузпа в 43-ата минута. Зад топката застана Пирло, който обаче не запази присъствие на духа и за учуда на всички би над вратата - 0:0 на полувремето.

Втората част започна с поредица от пропуски на Погба, Вучинич и Пирло преди да дойде 57-ата минута - Джовинко проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Маркизио забоде гол след силен удар с глава. Домакините поведоха и почти предрешиха изхода от двубоя.

10 минути по-късно страхотна атака отляво на Ювентус мина през Вучинич, който прати топката по лявото крило. Там Джовинко овладя, напредна в наказателното поле и с мощен диагонален удар реши всичко в срещата - 2:0 за Ювентус в дербито на Торино.

До края на срещата имаше време за още едно попадение - в 87-ата минута Погба центрира чудесно към далечната греда към Вучинич. Черногорецът свали с гърди към Маркизио, който с топовен удар с левия крак направи вратаря безпомощен за трети път - класика на "Ювентус Арена".

Водещи

Най-четени