Ювентус спечели градското дерби с Торино 29.09 | 15:34

"Бианконерите" измъкнаха минимален успех с 1:0

От Константин Симидчийски

Шампионът Ювентус се изравни по брой точки с лидера в Серия А Наполи, след като днес "старата госпожа" спечели с 1:0 градското Дерби дела Моле с Торино на "Стадио Олимпико".

Единственият гол в мача падна след почивката, когато Пол Погба донесе три точки на "бианконерите". Като цяло обаче играта на Юве днес не бе убедителна, но въпреки това торинският колос грабна трите точки.

Така Ювентус събра актив от 16 точки след шест изиграни мача, колкото има на сметката си и Наполи. Воденият от Рафа Бенитес състав обаче е с по-добра голова разлика. Интер ще се изравни с двата тима при успех над Каляри, а Рома може отново да оглави таблицата, ако "вълците" спечелят домакинството си на Болоня.

Наставникът на гостите Антонио Конте остави Андреа Пирло извън стартовия състав, като халфът получи почивка преди двубоя с Галатасарай в Шампионската лига. На пейката останаха още Фернандо Йоренте и Мирко Вучинич, докато Себастиян Джовинко и Карлос Тевес започнаха в атака за шампионите. Артуро Видал, Клаудио Маркизио и Пол Погба получиха доверието на специалиста в средната линия.

Имобиле и Черчи тормозеха защитата на Юве в днешния ден, докато Д'Амброзио и Дармиан действаха по-назад от двамата нападатели.

Първото полувреме на "Олимпико" протече в отегчително темпо, като двата тима предложиха твърде скучновато дерби на тифозите по трибуните. Двете единайсеторки демонстрираха силно желание за битка, но шансовете за гол пред двамата вратари липсваха.

В 33' вратата на Торино бе застрашена, след като Артуро Видал центрира за намиращия се на чиста позиция Карлос Тевес. Родригес обаче притича в последния момент и неутрализира опасността.

Антонио Конте явно бе навикал своите футболисти, защото втората част стартира със светкавична акция на Ювентус. Карлос Тевес стреля много силно, но топката мина над напречната греда на вратата.

В 52' се стигна и до най-чистото положение пред вратата на "биковете" до момента. Карлос Тевес изведе Джовинко очи в очи с Падели, но Атомната мравка не успя да преодолее вратаря на Торино.

Вратата на домакините все пак бе разпечатана в 54', когато шампионите най-сетне стигнаха до гол. Карлос Тевес пропусна да отбележи с глава от непосредствена близост, като изстрелът на аржентинеца срещна гредата. Кълбото обаче попадна право в Пол Погба, който добута топката в мрежата за 0:1.

Между 74' и 78' Антонио Конте освежи своя състав, извършвайки и първи две промени в него. Квадво Асамоа и Себастиян Джовинко напуснаха терена, а в игра се появиха Симоне Падоин и Мирко Вучинич.

Девет минути преди се стигна до любопитна ситуация в наказателното поле на Ювентус, а "биковете" претендираха за дузпа. Имобиле се свлече на земята след двубой с Киелини, но реферът правилно не посочи бялата точка. Преди това гостите можеха и да удвоят преднината си, но удар на Тевес мина на сантиметри от страничната греда.

Водещи

Най-четени