Юнайтед не пуска Бербатов на безценица 06.05 | 15:22

Сър Алекс Фъргюсън потвърди, че българинът ще бъде продаден единствено при добра оферта

От Константин Симидчийски

Димитър Бербатов ще остане в Манчестър Юнайтед и за следващия сезон, но при добра оферта ще бъде пуснат в друг клуб, заяви двусмислено мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън.

През този сезон българинът играе по-малко от всякога за английския шампион, поради което и се очаква да продължи кариерата си в друг тим от лятото. Нещо, което бе потвърдено и от неговия агент Емил Данчев не толкова отдавна.

Интерес към услугите на Бербатов определено не липсва, като "деветката" е желан от клубове от няколко европейски държави. Вчера италианската преса съобщи, че Лацио вече преговаря с Емил Данчев относно евентуален трансфер, като се смята, че тимове от Испания и Германия също проявяват апетити.

И въпреки, че бъдеще на "Олд Трафорд" за Димитър Бербатов надали има, Алекс Фъргюсън побърза да подчертае, че няма да се раздели с българина за жълти стотинки.

"Няма да пуснем Бербатов току-така", посочи шотландецът.

"Пол Скоулс и Райън Гигс ще останат и през следващия сезон, а ако някой не отправи оферта, която ни удовлетворява, това важи и за Бербатов", добави той.